De mee lezende medereiziger – Avonturen in 16 uur treinreizen

03.10.2012
De Nederlander is nieuwsgierig, niet voor niets lopen we graag met de hond een rondje en gluren we naar binnen bij de buren! Maar niet alleen op straat gluren we maar al te graag mee, ook in de trein kunnen we er wat van. 

Inmiddels hebben we al heel wat soorten en maten treinreizigers besproken in deze rubriek, een grote en ontbrekende reiziger was echter nog de mee reizende mede reiziger. Wat zeg ik? Een mee reizende medereiziger? Juist ja, dat zijn medereizigers die al beginnen door naast je te gaan zitten in een lege coupe en vervolgens gezellig mee lezen op je laptop, tablet of boek.

Ongegeneerd zitten ze mee te loeren op je scherm, noem het interesse, ik kwalificeer het als nieuwsgierigheid. De ergste zijn de mensen die zich er vervolgens mee gaan bemoeien met waar je mee bezig bent. Soms gaan ze in discussie over een artikel in de krant, soms beginnen ze een verhaal over hoe erg je lijkt op hun kleindochter en soms gaan ze in discussie over het boek dat je leest. Hoewel mijn hoofd er natuurlijk niet altijd naar staat vind ik het meestal nog wel komisch om met iemand over de actualiteiten in discussie te gaan. Je hebt echter ook mensen die je bestoken met juridische vragen als ze zien dat je een boek als ‘De grondtrekken van het Nederlandse Strafrecht’ leest of erger nog, jou gaan vertellen hoe het Nederlandse rechtssysteem werkt. 

Dus bij deze een oproep aan mijn mede reizigers, neem voortaan gezellig een boek, tijdschrift, Ipad of tablet mee als u gaat treinen zodat we niet lepeltje lepeltje hoeven zitten naast elkaar en ieder ons eigen ding kunnen doen. Besluit u wel gezellig mee te lezen, check dan even de stand van mijn gezicht en weet dat u bij de standen: onweer, kater, gesloten ogen, het beter kunt laten om met mij in discussie te gaan. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.