My Favo’s – Canon 550 D

22.04.2013
Hij was knalroze, zo roze dat het bijna pijn deed aan je ogen, maar wat was ik er trots op, mijn eerste camera. Al op jonge leeftijd was ik gek op fotograferen. Ik weet ook nog heel goed dat ik 10 gulden had gekregen voor mijn verjaardag en daarvan de knal roze camera kocht bij de Bart Smith. Hele fotoboeken maakte ik van de vakantie en mijn camera hing altijd on mijn nek. Een paar jaar geleden en inmiddels wat camera’s verder begon het te kriebelen om een spiegel reflex camera te kopen, maar als studentje vond ik dat toch wel een beetje duur. Maar de kriebels bleven en uiteindelijk kocht ik in februari 2011 mijn geliefde Canon 550D.

Foto

Ik kon nog net mijn geduld bewaren om de door pas thuis open te maken maar sinds de camera uit de doos is wijkt hij bijna geen moment meer van mijn zijde. Op vakantie heb ik standaard spierpijn van de hele dag zeulen met mijn camera en moet iedereen op mij wachten omdat ik die ene perfecte foto wil maken.

Het duurde ook niet lang tot mijn vrienden ontdekte dat ik nogal graag met de camera rond liep en dus was ik binnen de kortste keren een veel gevraagde gast, al was het alleen al vanwege mijn camera. Na de aanschaf van een tweetal extra lenzen [een 50mm 1.6 en een 18-200mm] ging ik me ook op het technische deel wat verder verdiepen. Om mijn hobby wat extra dimensie te geven gaf ik mezelf op voor een cursus, opmerkelijk genoeg waren de eerste 5 lessen geen verrassing voor me en bleek ik al redelijk wat te snappen van het manueel fotograferen. [Wellicht was dat ook wel een gevolg van het uren lang lezen in de Zoom en net zo lang doorgaan tot ik de perfecte foto had.] Daarna werd het ook voor mij uitdagender en werden ook mijn foto’s steeds wat beter. Na 2 cursussen had ik het idee redelijk te kunnen fotograferen en besloot ik dat mijn foto’s ook best aan de buitenwereld getoond mochten worden. Om die reden begon ik met StayC Media, een beetje een uit de hand gelopen hobby, maar helaas door mijn drukke werkschema nu weer op een laag pitje staat.

Al met al ben ik nog steeds heel blij met mijn camera, behoefte aan een nieuwe heb ik dan ook nog niet. Wel staan nog wat accessoires op mijn wishlist, zo zou ik het liefst nog eens een fashionable cameratas vinden en ook staan een fish eye lens en een externe flitser nog steeds hoog op mijn verlanglijstje, nog maar even sparen dus…..


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.