De glimlach van een kind

07.06.2013
“De Glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft” Zo maar een zin uit een liedje van Willy Alberti en waar ik het helemaal mee eens ben. Mijn moeder is er nog steeds van overtuigd dat ik naar de PABO had moeten gaan en op zich is dat ook niet zo gek als je ziet hoe ik met kinderen omga. 

Maar ik hou natuurlijk ook onwijs van fotograferen en in Thailand heb ik geprobeerd die twee dingen met elkaar te combineren. Sowieso vind ik het maken van portretten altijd al het leukste en helemaal als het om kinderen gaat.

Foto

Hoewel ik absoluut niet beweer alles van fotografie te weten heb ik wel een aantal tips welke mij bij het portretteren van kinderen erg helpen:
– Zorg dat je op oog hoogte bent met het kind, anders ben je een grote reus voor ze met een grote camera.
– Ga niet gelijk voor de foto, maar probeer eerst contact te leggen, op die manier bouw je vertrouwen op en zal het makkelijker zijn om de foto te maken.
– Vertel niet altijd dat je een foto gaat maken, het is namelijk ook heel leuk om een portret te maken van een kind als deze aan het spelen is, dan is de foto wat natuurlijker en niet zo geposeerd.
– Laat de foto die je hebt gemaakt zien.

Net als bij ‘reguliere’ portretten is het natuurlijk belangrijk dat je scherpstelt op de ogen van de persoon en

Wat vinden jullie van de foto’s? [Voor meer foto’s kijk op StayC Media]

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.