Early bird run

18.07.2013
06:50 en welke gek loopt er al buiten rond in hardloopkleding? Jep that’s me! Vandaag was het weer tijd voor mijn geplande Early Morning run. Gisteravond had ik alle voorbereidingen al getroffen zodat ik er echt niet onder uit zou kunnen om te gaan lopen. Blijkbaar was mijn lichaam ook op de hoogte van mijn voornemen want zelfs nog voor mijn wekker kon gaan piepen stond ik al naast m’n bed. 
Na het oppeuzelen van de reeds voorbereide havermout die simpelweg nog even opgewarmd moest worden in de magnetron kon ik gaan. Ik had mezelf voorgenomen 5 K te gaan lopen op een rustig tempo gezien de aanwezigheid van spierpijn, heel veel spierpijn. (zie; lachen, bukken, gaan zitten, gaan staan, uitrekken, traplopen, zelfs gewoon wandelen, alles voel ik)

Zoals gewoonlijk waren de eerste 2,5 KM hel, zowel lichamelijk als mentaal kom ik pas na 2,5 KM op gang. Gelukkig was 2,5 KM ook precies het punt waarop ik bij de Amstel aan kwam en waar ik altijd lekker met een blik op oneindig richting Carre kan lopen. Eenmaal bij het Amstelhotel zag ik dat ik al bijna op 4 KM zat, een punt waarop ik dus eigenlijk al terug zou moeten gaan als ik het bij de 5 KM wilde laten. Maar een run zonder Carre is geen run dus besloot ik nog even door te gaan, jup de endorfine was weer aanwezig en ik wist weer van geen stoppen. Dit keer was ik wel zo verstandig om ook daadwerkelijk na Carre rechtsomkeert te maken richting huis, ik moest immers nog naar kantoor en met een geplande meeting om 09:15 kon ik dus niet te laat komen. 

Uiteindelijk kwam ik om 07:30 thuis waarna ik begon met water drinken, heel veel water drinken. Vervolgens sprong ik snel onder de douche, deed ik de al klaargelegde kleding aan, maakte ik nog snel mijn favo smoothie en sprong ik op de fiets. Uiteindelijk nam ik, hoewel nog een beetje verhit, plaats in de trein, en ow wat ben ik trots op mezelf dat ik het heb gedaan!

Hoewel het even wat planning kost is zo een early morning run voor het werk eigenlijk best heel fijn. Ik denk dat ik hem er standaard 1 keer per week in ga houden!
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.