Let’s run away

15.07.2013
Vanmorgen was het dan zo ver, de voorgenomen duurloop voor dit weekend stond op het programma. Om er zeker van te zijn dat ik hem niet zou skippen, had ik werkelijk alles al voorbereid. Een ontbijtje stond klaar en mijn hardloopkleding lag klaar om aangetrokken te worden. Ook maakte ik gisteravond nog even een nieuwe playlist aan die voor wat extra energie tijdens de run moest gaan zorgen. 

Foto

Na wat gesnooze en het ontbijt in bed opeten was het dan zover, 10 km was het doel en wel binnen 1 uur. De route had ik al een beetje in m’n hoofd en met de minuut kreeg ik meer zin! Daar ging ik dan, een paar keer een lekker recht stuk om op te warmen en toen richting het Amstel station omdat in die route een behoorlijke heuvel zit en ook dat onderdeel getraind moet worden. Van het Amstel station liep ik naar mijn favoriete hardloop stuk, de Amstel. 

Heerlijk vind ik het om langs alle mooie panden, de toeristen jungle voor de Hermitage en Carre. Een rondje hardlopen zonder langs Carre te gaan is eigenlijk incompleet voor mij. Carre is mijn heilige grond en hoog op mijn bucketlist staat nog eens op het podium van Carre staan. 


Foto

Waar ik normaal bij de Stopera rechtsomkeert maak naar huis, moest ik nu nog een stuk verder om aan mijn 10 km te komen. Dus besloot ik via het Waterlooplein naar Nemo en het Scheepvaartmuseum te lopen. Tijdens het lopen naar Nemo bedacht ik me dat ik over 9 weken onder het gebouw door zou gaan lopen, best cool! Reden genoeg om heel even te mogen stoppen voor een foto dacht ik en met een overvloed aan toeristen in de stad is er altijd wel iemand die een foto wil maken. En al zeg ik het zelf, hij is best cool geworden, toch? Inmiddels zat ik al op bijna 8 km en dat ging best lekker, maar de laatste loodjes wegen altijd zwaar dus zette ik mijn tocht weer voort richting huis. 
Op het moment dat ik op 9 km zat en mijn benen behoorlijk zwaar werden kwam mijn powersong mijn oren binnen, Vedo Nero van Zucchero. Het liedje werd 3 jaar geleden ieder uur gedraaid op mijn favoriete Italiaanse radio zender (RTL 102.5) en doet me denken aan mooie vakanties met mijn ouders in Italie. Met dit liedje werden de laatste kilometers naar die beoogde 10 toch weer wat makkelijker.  

En toen hoorde ik het ‘Congratulations, you’ve reached your goal of 10KM’! Jeeeh en ook nog onder de 58 minuten! Omdat ik nog niet thuis was en ik nog wel wat in mijn benen had besloot ik dus ook het laatste stuk nog maar te rennen, al was het welliswaar op een rustiger tempo. Om een mooie totaal afstand te hebben ging ik zelfs nog even een stukje om, wees eerlijk 11,1 km staat beter dan 10,8 toch? 

Al met al ben ik super tevreden over deze run! Ook heb ik nog 4 leuke souvenirtjes in de vorm van blaren op m’n rechter grote teen, maar dat boeit me allemaal niets, die 11 KM heb ik volbracht, en hoe!


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.