Throwback Thursday – Zomer 2009 op Camping La forge de Sainte-Marie

19.07.2013
Een nieuw onderdeel en als het een beetje succesvol is wordt dit een wekelijks terugkerend onderdeel, Throwback Thursday. Vandaag trap ik af met de zomer van 2009, die zomer vertrok ik met 2 grote koffers per trein naar het pittoreske Thonnance-les-Moulins. Gedurende 8 weken verbleef ik op de camping om als hoofd-animatrice aan de slag te gaan.
Een paar weken voor mijn vertrek had ik nog steeds geen vakantie baantje gevonden en aan de slag gaan als animatrice leek me al jaren geweldig, dus besloot ik een mailtje te sturen naar Vacansoleil. Binnen een week zat ik op een warme vrijdag middag in Eindhoven en kreeg een spoedcursus animatie. 
 
En daar zit je dan in een vreemd land, maar gelukkig was het reeds aanwezige team van stagiaires een warm bad en had ik al snel door hoe het werkte. Wat ik ook al snel door had, was dat het leven van een animator niet zo rooskleurig is als dat het lijkt, om 7 uur ging de wekker, douchen, eten en om 8 uur moest ik in de Kidsclub zijn alwaar de kids om 9 uur binnen zouden komen. Als ik die avond rond 12 uur klaar was met werken was ik blij en die ene dag per week dat ik vrij had koesterde ik dan ook! Het leukste vond ik de kinderdisco’s heerlijk je uitleven op de dansvloer en alle kinderen die je vol bewondering aan stonden te kijken en verwoede pogingen ondernamen je na te doen. 

Maar ondanks dat ik gesloopt was en het zeker niet altijd makkelijk was om 8 weken daar te zijn was het, het allemaal waard. De momenten dat ik na het eten op de fiets naar de caravan ging en er 20 kinderen achter me aan rende, de momenten dat ik op m’n vrije zaterdag bij het zwembad lag en alle kinderen om me heen kwamen liggen, de huilende kinderen die niet naar huis wilde omdat ze in de Kidsclub wilde blijven en alle lieve tekeningen die ik heb gekregen.

Tijdens mijn verblijf telde ik de dagen af tot ik naar huis mocht, tot ik mijn eigen douche, kamer, bed en huis weer had, tot ik weer bij mijn ouders en hond was. Maar nu ik er op terug kijk, waren het een van de beste weken van mijn leven. Ik heb daar zo veel geleerd en had het voor geen goud willen missen!

En daarnaast heb ik heel veel mooie en lieve mensen ontmoet zoals Ruud en Paula (mede dankzij jullie pindakaas heb ik het doorstaan!), Anouk, Cars, Danique, Ken, Djammilla en mijn grote vriend Bernardo die voor altijd een heel speciaal plekje in mijn hart zal hebben. 

Camping La Forge de Sainte-Marie: http://www.laforgedesaintemarie.com/

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.