Train like a beast

17.07.2013
Gisteravond was het weer tijd voor mijn sessie met trainer Calin. We hadden om 20:00 uur afgesproken en dat betekende dat ik met een tas vol sportspullen vertrok naar kantoor zodat ik gelijk door zou kunnen. Gelukkig was het echter relatief rustig op kantoor waardoor  ik nog snel even naar huis  kon om te eten voor ik op de fiets sprong naar Healthcity. 
We begonnen met een rondje van 3×3 oefeningen als warming up. Warm werd ik zeker maar het ging lekker. Het is grappig om te zien dat een balans oefening die vorige week nog niet zo soepel verliep nu een stuk beter ging, progressie is er dus al. 

Vervolgens een rondje met 4 oefeningen en dat in 3 sets, oef die was heavy. Push-ups en Pulls in de TRX (geweldig apparaat trouwens die je ook thuis kunt gebruiken > http://www.trxonline.nl)  lunches met dumbbells en nog squat’s en death-lifts met een kettle bell. Na dit rondje mocht ik even een slokje water drinken en dat had ik ook wel even nodig. 

Hoewel het behoorlijk zwaar was vond ik wel echt super en dus gingen we naar het volgende onderdeel met 3 oefeningen in 3 sets. Eerst op een step plank lekker springen met een afwisselend standbeen, vervolgens een oefening die ik niet echt kan beschrijven maar die echt hel was, en vervolgens met een vrij vaag soort buis met gewichten een oefening gedaan die heet; jasje aan, jasje uit, oftewel hem boven je hoofd tillen en ook deze voelde ik lekker in mijn armen. 
Na afloop van deze drie setjes liep het zweet inmiddels van mn gezicht naar beneden (sorry voor de details) maar was het nog tijd voor de buikspieren, normaal  het onderdeel waar ik op uitblink. 

2 oefeningen in drie setjes, makkie dacht ik, tot ik het deed….. Inmiddels waren door de andere oefeningen mn buikspieren al behoorlijk aangesproken en heb ik echt op m’n kiezen moeten bijten om de setjes te volbrengen, maar het is gelukt! Als laatste de planks, ik doe ze zelf ook wel eens thuis maar Calin had naast de standaard versie ook nog wat andere uit z’n truckendoos gehaald. Vol goede moed begon ik en de eerste setjes ging best lekker, maar die laatste….. dat is dus nog iets waar ik aan mag gaan werken 😉

In iedergeval was het een super leuke en uitdagende training met veel oefeningen die je zelf niet snel zou bedenken of gaan doen. En daarnaast heb ik ook een voldaan gevoel over gehouden aan de training omdat ik weet dat ik er echt het uiterste heb uitgeperst. Vanavond dus maar even een avondje rust en bloggen, morgen ochtend mogen de hardloopschoenen weer aan. Volgende week maandag mag ik weer met Calin trainen, ik heb er nu al zin in! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.