Wat ik vroeger wilde worden

26.07.2013
Je kent ze vast nog wel, vriendschapsboekjes. Je boekje ging de hele klas door en al je vriendjes en vriendinnetjes schreven in jouw boekjes en jij op jouw beurt in hun boekjes. Laatst vond ik mijn boekjes weer terug en las ik wat ik destijds lekker vond, mijn favoriete liedje maar ook wat ik later wilde worden. Voor mij een van de makkelijkste vragen want al van jongs af aan wist ik 1 ding heel zeker. 
Ik wilde ballerina worden! Toen ik 4 jaar was kon ik mijn geluk dan ook niet op dat ik me eindelijk in mijn ballet pakje mocht hijsen. Tot grote ergernis van mijn ouders oefende ik voor de tv iedere avond alle pasjes [sorry nog daarvoor] en waar ik ook was, ik was aan het dansen. Nou ja dansen, niet alleen dat, ik zong er namelijk ook bij en dan bij voorkeur onder nieuws en het weerbericht [mijn ouders hebben het flink te verduren gehad met mij…]. Mijn ouders zeiden vaak dat zolang ik aan het zingen en dansen was hadden zij de indicatie dat het goed met me ging.

Later kwamen er nog wat beroepen bij, zo wilde ik graag ‘akterieze’ worden [zo schreef ik dat letterlijk op in een boekje], zangeres en uiteindelijk musicalster. Zeker tot ik een jaar of 20 was bleef het mijn droom om iets met zang en dans te doen, jaren lang reed mijn vader me iedere vrijdag avond naar de musical school van Scapino, volgde ik zanglessen bij Sarah Fairfield en een jaar lang volgde ik een fulltime opleiding met als hoofdvak dans en bijvak drama.

Gek genoeg heb ik nooit ergens geschreven dat ik graag jurist wilde worden en dat is toch wat er uiteindelijk van me terecht is gekomen. En dat is wat je natuurlijk heel vaak hoort, jongens willen voetballer, politieagent of brandweerman worden en meisjes willen juf, actrice of zuster worden en uiteindelijk belandt 9 van de 10 op een kantoor.

Of het nu lag aan het besef dat ik toch niet voldoende talent bezit of het realiseren dat de theater wereld keihard is, het was uiteindelijk een combinatie waardoor ik van mijn droom een hobby heb gemaakt. Uiteindelijk ben ik iets gaan studeren wat ik interessant vond en een veilige optie was, maar leuk zou ik het niet willen noemen. Nu zeg ik niet dat ik nu nog graag ballerina zou willen worden [eerlijk is eerlijk dat is toch niet geheel mijn roeping om fulltime om het over het lichaam en het talent gewoon maar niet te hebben] maar misschien is 40 a 50 uur op een kantoor zitten ook niet helemaal mijn roeping…..?

Maar goed, de reden dat ik op zoek was naar mijn vriendschapsboekjes was het thema van mijn verjaardagsfeest. Het thema wat ik daar namelijk aan heb gehangen is ‘wat je vroeger wilde worden’.  Zoals je al kunt raden ga ik natuurlijk als ballerina! Maar nu ik bezig ben de laatste hand te leggen aan mijn outfit beginnen de ballet kriebels stiekem wel weer te komen…. zal ik dan toch weer gaan beginnen?

In ieder geval mag ik er zaterdag de hele avond als een echte ballerina bijlopen en ik ben heel benieuwd hoe mijn gasten verkleed zullen gaan!  Wat wilde jullie vroeger worden? 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.