Color Run

06.08.2013
Gister was het dan zo ver, 5 km hardlopen en onderweg 4 keer bekogeld worden met gekleurd poeder, oftewel de Color Run. Deze editie van de Color Run vond plaats in Utrecht bij de Harrijnseplas, een ideale locatie gezien het prachtige zomer weer. Als een klein regenboogje haalde ik de finish tijdens dit snikhete evenement en ook vandaag vond ik nog sporen van roze poeder in m’n bed. 

Foto

Zaterdag avond had ik mijn outfit al klaargelegd om een kledingcrisis op zondagochtend te voorkomen. Samen met mijn vriend vertrok ik richting Utrecht waar ik niet de enige loper bleek te zijn, we moesten zelfs een trein missen omdat we er simpelweg niet bij paste!

Eenmaal op station Utrecht Terwijde bleek het al een workout op zich om naar het festivalterrein te komen, maar na 30 minuten zagen we op het strand het terrein al liggen. Stap een was het startpakket ophalen. In het startpakket zat een shirt, zweet(hoofd)band, 2 plak tattoo’s en je startnummer.

Foto

Na mezelf volledig color run proof te hebben uitgedost wilde ik eigenlijk vrij snel starten, maar hoe het gefaseerd starten verliep was een beetje onduidelijk en werd het dus een duwende en trekkende menigte. Uiteindelijk lukte het me nog redelijk om op tijd te starten en daar ging ik dan! Vol enthousiasme ging ik van start en ook daadwerkelijk rennen, ik bedoel, het heet toch niet voor niets de color run? Blijkbaar nam ik als een van de weinige het woordje run zo serieus want zeker 75% van de deelnemers liep vanaf de start. Nu snap ik dat het heet was, heel heet, maar als dit de bedoeling van de organisatoren was geweest dan hadden ze het evenement wel de color walk genoemd toch? Ach ja, ik besloot me in ieder geval niet te laten kennen en gewoon door te rennen, en ondanks de drukte liep ik de 5 km toch nog binnen de 30 minuten. Een hele prestatie vind ik zelf in die hitte en als je weet dat praktisch iedereen lekker midden op de weg liep te kletsen met elkaar en passeren daardoor erg lastig was.

Foto

Qua kleuren was het allemaal perfect geregeld, per kilometer was er een kleuren station ingericht alwaar je door een dozijn aan medewerkers werd bekogeld met een kleur. Na een kilometer begon het met oranje, 2 kilometer was groen, 3 kilometer was blauw, 4 kilometer was roze en bij 5 was uiteraard de finish. Stiekem was ik door de hitte wel blij dat het maar 5 kilometer was.

Na afloop van de run was het nog niet gedaan met de work-out want er stond ons nog de tocht naar het station te wachten, met het vooruitzicht om op Utrecht Centraal wat te gaan eten liepen we dus weer 30 minuten naar de trein. Toen snel op het station mijn hardloopschoenen omgewisseld voor slippers en het pakje Vita Coco aangebroken. 

Hoewel m’n vriend niet mee liep heeft hij gister ook een volledige work-out gehad 2×30 minuten lopen en de hele dag mijn te grote en zware tas tillen…. Ik bof maar met zo een vriendje. 


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.