De schoolbanken weer in

21.08.2013
Stop de persen, ik ga weer studeren! Ja je leest het goed, ik ga weer de schoolbanken in. Na een afwezigheid van nog geen half jaar gaan de boeken weer open, zal ik weer huiswerk moeten gaan maken en moeten gaan leren. Alleen gaat het dit keer niet om wetteksten en arresten…….
Nu ik al weer een tijdje op kantoor zit en niet meer studeer, kreeg ik de laatste tijd steeds meer honger. Dan bedoel ik niet de honger in voedsel natuurlijk, maar ik wil dingen leren, ik wil mezelf verder ontplooien en ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat ik nog zo jong ben en nog zo veel meer kan dan dit, maar een fulltime studie aan de universiteit zit er simpelweg niet in. Dat zou betekenen dat ik mijn baan op moet zeggen en mijn huur niet meer kan betalen.

Toen ik eenmaal had besloten weer ‘iets’ te gaan doen, kwam de vraag wat ik dan zou gaan doen. Een master rechtsgeleerdheid ligt misschien voor de hand, maar nog iedere dag ben ik blij met de beslissing om het bij een bachelor rechten te laten. En alleen al bij de gedachte aan het oppakken van deze studie krijg ik al slapeloze nachten van de saaie lesstof. 

Goed geen rechten dus, maar wat dan wel? Eerst zat ik te denken aan voedingsleer. Voeding vind ik heel interessant en ik begin me steeds meer te verdiepen in wat goede voeding is, superfoods en wat nu het beste eetpatroon is. Leuk idee dus, maar hoe ga ik die opleiding verwerken in mijn reguliere werkzaamheden? Dat gaat niet. Op zich niet erg om het dan gewoon voor de fun te gaan studeren maar op mijn CV zal het weinig toegevoegde waarde hebben.

Zet de persen maar weer aan want ik ga een eenjarig HBO programma communicatie&journalistiek volgen. Als ik opnieuw in 5 HAVO zou zitten en een vervolgopleiding zou moeten kiezen dan zou ik nu gaan voor de opleiding journalistiek of communicatie, dus dit is een perfecte combinatie. Aan mijn blog beleef ik erg veel plezier en ook tijdens mijn studie waren het de onderdelen waarbij een artikel of betoog moest worden geschreven, waar ik het meeste plezier aan beleefde. Een jurist moet kunnen toveren met woorden en het is dan ook niet zo gek dat ik veel affiniteit heb met schrijven.

Nu denk je misschien, maar heeft dit dan wel een toegevoegde waarde op je CV? Ja, dat denk ik wel. Allereerst denk ik dat het al in je voordeel spreekt als je tijdens je werk nog een studie volgt, dit geeft aan dat je een doorzetter en leergierig bent en daarnaast ambities hebt. Daarbij leer je bij journalistiek schrijven, research doen, interviewen en doelgroepanalyses te maken. Hoewel deze competenties wellicht niet direct je aan rechten doen denken, komen al deze aspecten ook weer terug in het juridische werkveld. Zo zul je op een advocatenkantoor een analyse moeten maken van je tegenstander en relevante jurisprudentie om tot de juiste strategie te komen. Vervolgens zul je na je analyse en research een goed stuk op moeten stellen waarin je je strategie en bevindingen uiteenzet. Dus als je het goed bekijkt is een goede jurist of advocaat eigenlijk ook een soort journalist alleen worden zijn stukken doorgaans niet gepubliceerd.

In september zal de opleiding starten en ik heb er al onwijs veel zin in! Ik hoop voor jullie dat de kwaliteit van mijn blogs er op vooruit zal gaan! Het programma bevat 30 EC dus de helft van wat je normaal bij een fulltime studie doet. Het gaat misschien even pittig worden, maar waar een wil is, is een weg! 
Gelukkig is iedereen aan wie ik het tot nu toe heb verteld ook heel enthousiast en ik denk ook echt dat dit iets voor mij is. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.