Eataliscious: het havermout ontbijt recept

26.08.2013
Wie had dat ooit gedacht, Stacey die gek is op ontbijten en het ontbijt geen dag overslaat? Mijn ouders in ieder geval niet, want pas sinds een jaartje of 5 heb ik het ontbijten ontdekt en sinds 2 jaar is het een van mijn favoriete eetmomenten op de dag. 
Mijn favoriete ontbijtjes zijn havermoutpap en yoghurt met muesli en fruit. Maar als ik veel tijd heb, kan ik banaan pannenkoekjes ook zeker waarderen. Omdat ik nog wel eens hoor dat havermoutpap niet lekker is, wil ik jullie graag het tegendeel bewijzen, want met dit recept ben je om!  

Benodigdheden:
40 gram Havermout
1 theelepel suiker [of 3 theelepels zoetstof]
½ theelepel kaneel
1 theelepel Chiazaad
Water
En eventueel: Goji bessen, Moerbeien, appel, rozijnen etc

Let’s start:
1. Kook wat water in de waterkoker.
2. Doe de havermout, suiker, kaneel en chia zaadjes in een bakje.
3. Voeg al roerend het gekookte water toe. Hoeveel water je toevoegt is een beetje naar eigen inzicht, zorg in ieder geval dat het niet te dik is, want de havermout neemt zelf ook nog wat vocht op en dan wordt het nog dikker. Persoonlijk maak ik het altijd zo dat ik het eigenlijk net wat te dun vindt om op te eten.
4. Vervolgens stop je het bakje met havermout in de magnetron. Het verschilt per magnetron hoe lang het nodig heeft, maar bij mij is het meestal 4 minuten op maximaal vermogen. BLIJF ER BIJ, het is me nu al net iets te vaak gebeurd dat de havermout over het bakje gaat en geloof me, een magnetron schoonmaken is geen leuk klusje!
5. Als je wil kun je echt alles toevoegen aan je havermout wat je maar lekker vindt, appel, rozijnen, noten, bedenk het maar. Zelf vind ik vooral goji bessen er in erg lekker en ook voeg ik vaak moerbeien toe.

Tip: Meestal maak ik mijn havermout vlak voor ik naar bed toe ga, de havermout kan het vocht dan goed opnemen en er ontstaat dan een lekkere dikke pap. De volgende ochtend voeg ik dan nog wat water toe en zet ik het in de magnetron. Niet alleen vind ik de structuur van de pap dan lekkerder, het scheelt ook nog wat tijd en laten we eerlijk zijn, tijd in de ochtend is spaarzaam en kostbaar ;). 

Hiernaast het resultaat het van het toevoegen van roodfruit aan havermout, jummie!
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.