Favo’s: The Newsroom

22.08.2013
Na Suits, Glee en Homeland kan ik een nieuwe serie toevoegen aan het lijstje van verslavende series. Vorige week begon ik met de serie newsroom en inmiddels loop ik gelijk met seizoen 2 dat nu wordt uitgezonden in Amerika. 
Newsroom gaat over het productieteam van een nieuwsprogramma met de naam News Night. Als kijker word je meegenomen achter de schermen van het programma, in prive levens en gebeurt er natuurlijk ook van alles tussen collega’s.

In 2012 werd seizoen 1 door HBO uitgezonden en op dit moment is seizoen 2 bezig. Eerlijk is eerlijk, ik moest er even inkomen en was niet gelijk overtuigd van de serie die overigens zeer goede ratings krijg op het internet. Na aflevering 3 was ik echter om en moest ik verder kijken. Je kent het waarschijnlijk wel, dan kun je niet gewoon 1 aflevering per dag kijken, dan ga je door en door en door tot je niet meer verder kunt. Afgelopen dagen viel ik dan ook letterlijk met mijn iPad in bed in slaap.

Wat ik erg leuk vind aan de serie is dat ze gebeurtenissen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, zoals het schot op congreslid Gabrielle Giffords en de dood van Osama Bin Laden, hebben verwerkt in de serie. Uiteraard is de serie uitvergroot, maar het geeft toch een beeld van hoe een dergelijke gebeurtenis wordt opgepakt door een nieuwsredactie. Minpunt aan de serie vind ik dat er geen knappe mannen in mee spelen en wees nu eerlijk, vrouwen kijken nu eenmaal graag naar mooie mannen op tv.

Op zondagavond worden de nieuwe afleveringen in Amerika uitgezonden en jullie kunnen dus wel raden wat ik voortaan op maandagavond ga kijken 😉

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.