Glutenvrij Daten

16.08.2013
Geloof het of niet, maar er bestaat een datingsite speciaal voor mensen met een glutenvrij dieet. De site Gluten Free Singles is een paar weken geleden online gegaan en volgens de makers is het een groot succes. Een allergie is niet noodzakelijk om je te kunnen aanmelden bij de site, maar een glutenvrij dieet of een passie voor glutenvrij eten wordt wel verwacht. Maar waarom zou je een partner willen hebben met een glutenvrij dieet?
Hoewel ik nog steeds denk dat dit een verlate 1 april grap is, zijn de oprichters van de site bloedserieus over hun unieke datingconcept. Volgens hen zijn veel mensen met een glutenvrij dieet op zoek naar een partner die ook glutenvrij eet. Nu is Gluten Free Singles niet de eerste dating site die zich richt op een speciale doelgroep, maar in het rijtje van datingsites voor hogeropgeleiden en alleenstaande ouders is dit toch wel een vreemde eend in de bijt.

Volgens de oprichters van de site is de behoefte aan een glutenvrije partner hoog onder met name mensen met een glutenallergie. Mensen met een heftige vorm van de allergie kunnen al problemen ondervinden door glutenrijk voedsel aan te raken of door te zoenen met iemand die zojuist gluten heeft geconsumeerd. Nu zijn al deze dingen te voorkomen, maar een partner die zelf niet glutenvrij is, moet zich hier wel aan aanpassen. Maar moet je je in een relatie niet altijd aan een ander aanpassen?

Misschien heb ik gewoon heel veel mazzel dat mijn vriend zo veel rekening houdt met mijn gluten probleem, maar ik zie de toegevoegde waarde van een glutenvrije partner niet. Sterker nog, ik vind het prettig dat mijn vriend geen glutenallergie heeft. Als ik single was geweest had ik me dan ook niet op deze site ingeschreven. Zelf ben ik al meer dan genoeg bezig met het hele gluten gedoe en door op deze wijze een partner te zoeken leg je alleen nog maar meer focus op de gluten, terwijl het toch veel leuker is om je te focussen op dingen die wel mogen en kunnen?

Ik denk dat het voor een partner van een glutenvrij persoon lastiger is, dan voor de glutenvrije persoon zelf. Zelf weet ik niet beter en mijn vriend moet zich in dit geval aan mij aanpassen. Natuurlijk brengt het vaak genoeg lastige of beter gezegd irritante situaties met zich mee omdat ik niet overal kan eten, maar meestal vinden we samen wel een oplossing en lost het zich van zelf wel op. Maar wellicht is niet iedere partner zo lief zich zo aan te passen en bepaalde consessies te doen.

Blijkbaar zijn er dus voldoende mensen die wel waarde hechten aan glutenvrije partners en voor deze mensen is het alleen maar heel fijn dat ze op de site terecht kunnen. Dus zie jij het belang van een glutenvrije partner in en ben je single? Grijp je kans en schrijf je in bij de site! Het is gratis dus waar wacht je nog op? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.