Guilty pleasure: Gelato

14.08.2013
Vraag me niet waarom maar op kantoor hebben we het vandaag al de hele dag over ijs, ijs en ijs. Het begon met een recensie van mijn collega over de nieuwe frozen yoghurt zaak in de Reguliersbreestraat, Yogen Früz, waarna mijn manager begon over de Magnum pleasure store. Vervolgens kwam er na de lunch iemand binnen met een Mcflurry en begon er daarna een discussie over het verschil tussen ijs en gelato.
Ik ben gek op ijs en dat heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder en ik zijn werkelijk verslaafd aan ijs en we hebben allebei zo onze voorkeuren. Kiest mijn moeder het liefst voor yoghurt ijs, al hoorde ik laatst over een nieuwe verslaving, Dolce Latte. Zelf kies ik standaard voor een combinatie van aardbei met chocolade. Afwijken van deze smaken doe ik zelden, zeg eigenlijk maar gerust nooit.

Ook thuis eet ik vrijwel iedere dag ijs. Helaas zou mijn lichaam het niet kunnen handelen om iedere dag een Italiaans ijsje te verorberen dus heb ik standaard een assortiment waterijsjes in de vriezer liggen. Uiteraard kunnen waterijsjes niet tippen aan heerlijke bollen Italiaanse Gelato, maar ook van deze ijsjes kan ik erg genieten.

Het lekkerste ijs dat er is, kun je absoluut in Lasize proeven! Hoewel mijn moeder en ik van mening verschillen over welke ijstent daar de absolute winnaar is, zijn we allebei van mening dat dit DE plek is waar het op ijsgebied gebeurt! Ben je ooit in de buurt van Lazise [aan het Gardameer] ga dan zeker naar Gelateria Riviera, persoonlijk mijn favoriet en ook hebben ze nog eens een fantastisch terras waar je prachtig de zonsondergang bij het Gardameer kan aanschouwen.  Uberhaubt is Italië het land van de Gelato en ze hebben er de meest bijzondere smaken. Een paar jaar geleden nog, at ik een ijsje in San Gimignano [Toscane] bij de ijszaak die meerdere malen wereldkampioen ijsmaken werd, echt goddelijk!

Het is een hele kunst om goed Italiaans ijs te vinden in Nederland. Vaak vind ik de smaken niet goed tot zijn recht komen, maar misschien ben ik inmiddels ook wel erg kritisch geworden. In ieder geval zijn er 2 ijszaken in Nederland waar je me echt midden in de nacht wakker voor mag maken en die ik dan ook graag met jullie wil delen.

Pisa – Amsterdam
http://www.pisa-ijs.com/

Da Vinci – Amstelveen
http://www.ijssalondavinci.nl/

Ow en wat betreft het verschil tussen ijs en gelato? Daar zit dus een behoorlijk groot verschil tussen, zo zit er veel minder botervet in gelato ten opzichte van gewoon ijs, daarnaast licht de temperatuur van gelato een stuk hoger dan bij gewoon ijs en zit er ook veel minder lucht in gelato dan dat er in regulier ijs zit. Dit en nog veel meer leuke ijsfeitjes kun je trouwens checken op deze leuke infograpic’s!
Gelato    
Ice Cream               
How healthy is your Ice Cream?                               
What is in Ice Cream?    
What your favorite Ice Cream flavor says about you

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.