How to survive: Gebak op het werk

01.08.2013
Je bent druk aan het werk en opeens komt er rechtsonder in je scherm een outlook melding met het woord ‘taart’ als onderwerp. De hele afdeling laat alles uit zijn handen vallen en trekt een sprintje naar de taart, en daar zit je dan met je glutenallergie… Voor de gezelligheid loop je mee, maar je hebt ook geen zin om altijd maar te zeggen: ‘Nee, dank je ik heb een glutenallergie’ en zeggen dat je op dieet bent leidt meestal tot complimenten over je figuur maar ook jij hebt wel eens zin in iets lekkers. De hoop dat collega’s denken aan je allergie en speciaal iets voor je halen, die is al lang vervlogen.

Zelf loop ik hier regelmatig tegen aan, zeker omdat mijn manager een zoetekauw is die het liefst iedere dag een doos koekjes mee neemt. Maar er is een oplossing! Wat heet, er zijn meerdere oplossingen!
Appel met Kaneel
Staan je collega’s heerlijk te smullen van een stukje appeltaart? Zorg dat je altijd een appeltje in je tas hebt zitten en stop een blikje kaneel poeder in je la en strooi wat kaneel over je appel. Op die manier heb je toch de smaak van appeltaart, maar dan met veel minder calorieën! Plus, kaneel is ook nog eens heel gezond, dus eigenlijk sla je 2 vliegen in 1 klap! Tip: Wil je de smaakbeleving van een stukje warme appeltaart echt helemaal nabootsen, doe dan niet alleen wat kaneel maar ook wat suiker of zoetstof op de stukjes appel en doe het ongeveer 1 ½ a 2 minuten in de magnetron. 

Picture

In het vriesvak
Is er op jouw kantoor een vriezer? Zorg dan dat je altijd een stukje glutenvrije taart, cake of een muffin in de vriezer hebt. Als je er groot je naam op zet en met een glutenvrij logo dan zal vast niemand jouw snack inpikken. Heel easy even in de magnetron en ook jij hebt ook gebak! En in de zomer leg je er gewoon wat ijslollies in, geen gedoe met smeltende ijsjes tijdens het vervoer, lekker fris en ook nog eens laag in calorieën! 

Kalender
‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereidt’ zoals een oud Hollands gezegde luidt en dit gaat ook op voor het gebak verhaal. Zorg dat je erachter komt wanneer al je collega’s jarig zijn en maak daarvan een leuke kalender. Zo weet je niet alleen zeker dat je niet de verjaardag van de manager vergeet, maar weet je ook wanneer er wordt getrakteerd en kun je dus voorbereid op kantoor komen! 

Fruit, fruit en … Fruit!
Fruit is altijd goed en wellicht is het niet zo aantrekkelijk als die goddelijke chocolade brownie die je collega staat te eten, maar wees nu eens eerlijk fruit is ook lekker! En daarnaast is het ook nog eens goed voor de lijn.

Make them jealous
Als jij jarig bent of je hebt uitgesloofd in de keuken op een heerlijke glutenvrije traktatie deel dit dan met je collega’s. Veel mensen zijn sceptisch over glutenvrij bakken en vinden dat het teveel gedoe is en niet half zo lekker wordt, dus het code woord is ‘impress’. Wellicht overtuig jij je collega’s wel om voortaan ook glutenvrij te bakken? Mijn collega’s waren in ieder geval erg onder de indruk van mijn bakkunsten en van het feit dat je geen verschil proeft tussen een gewone taart en een glutenvrije taart! 

Je kunt natuurlijk ook de mazzel hebben dat je collega’s rekening houden met je allergie, maar persoonlijk vind ik dat ik dat niet kan verlangen van ze, want eerlijk is eerlijk, een allergie is erg lastig. Hoe leuk is het dan ook als je collega’s je verrassen met een glutenvrije traktatie?

Een macaroon met dank aan mijn Manager
Een stukje Zweedse, uiteraard glutenvrije, cheesecake

De leftovers van mijn verjaardag op kantoor. Gezien de vakantie periode waren er wat minder mensen dan verwacht en dus had ik genoeg over. Wat ik maakte? Een appel kaneel taart, een chocolade noten taart en cupcakes met marsepein. 

Van de appel kaneel taart heb ik samen met mijn ouders nog heerlijk gesmuld, geserveerd met een bolletje vanille-ijs is deze taart ook in de zomer zalig! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.