How to survive: Hitte op het werk

03.08.2013
Het is heet en dat is merkbaar, de Nederlandse stranden liggen afgeladen, de NS rijdt met minder treinen en files naar de stranden. Met dit weer in een hete auto in de file staan lijkt me geen pretje, maar als je dan eenmaal op het strand bent…..
Tsja ik kan blijven fantaseren over een middagje in bikini op het strand maar helaas is er ook vandaag weer werk aan de winkel en zit ik opgesloten op kantoor. 
Gehuld in een dun zomerjurkje en mijn favoriete Todd pumps met een open hiel is het met de 29 graden hier binnen best te doen. Het had leuk geweest als de airco had gewerkt, maar ach je kan niet alles hebben. Maar zojuist heb ik besloten dat ik niet zielig ben!

Ik ben niet zielig want:
1. Er zijn mensen die helemaal geen baan hebben en een moord zouden doen voor een baan
2. De zon is helemaal niet goed voor je huid
3. Ik krijg gewoon een mooi salaris aan het einde van de maand
4. Werken betekend nog niet dat je niet van het weer kan genieten, dat kan na 18:00 uur ook.
5. Het is veel te heet om op het strand te liggen

Goed zoals jullie wel begrijpen komt meer dan de helft van dit lijstje uit mijn duim, want laten we eerlijk zijn, met dit weer wil je er gewoon van kunnen genieten! Mijn collega’s [die blijkbaar allemaal nog vakantiedagen hebben] zijn vrijwel allemaal vrij en van de 30 mensen die er normaal op deze verdieping werken, zijn er welgeteld 5. Ik doe dus iets verkeerd……. De 5 die er wel zijn, klagen steen en been over de hitte en de lontjes zijn korter dan normaal.

Maar hoe overleef je een warme dag op kantoor? Hier wat tips van mij als ervaringsdeskundige:

  1. Zorg dat je genoeg drinkt, het beste kun je gewoon water drinken maar ook Coco’s water hydrateert je lichaam heel goed, bijvoorbeeld het water van Vita Coco.
  2. Regel ijsjes voor jou en je collega’s, met name waterijsjes zijn lekker verfrissend. 
  3. Probeer je zo luchtig mogelijk te kleden. Natuurlijk verschillen de kleding richtlijnen per bedrijf maar ook op mijn kantoor waar ze vrij streng zijn, is het voor mij toch nog mogelijk om me luchtig te kleden.
  4. Sluit je af voor social media, dus check niet je Whatsapp, Instagram, Twitter of Facebook, want je gaat je alleen maar rotter voelen van alle heerlijke strandfoto’s!
  5. Zorg dat je in de avond leuke plannen hebt, zodat je iets hebt om naar uit te kijken als je klaar bent. 
  6. Zet vrolijke muziek op, zelf word ik bijvoorbeeld heel blij van de liedjes Blurred Lines – Robin Thicke ft. Pharrell, maar ook van Sonnentanz – Klangkarussell, Candy – Robbie Williams en Love Me Again – John Newman. 
  7. Biedt jouw werkgever je de mogelijkheid om thuis te werken? Pak die kans dan, natuurlijk is het thuis ook heet, maar daar kun je tenminste vertoeven in je bikini! [Mits je geen conference calls hebt met video verbinding natuurlijk!]


Hebben jullie nog tips hoe je deze warme dagen kunt overleven op je werk?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.