I love: Station Amsterdam Zuid

02.08.2013
Geen station is zo favoriet bij mij als station Zuid. Nee het is er absoluut niet stylish en sfeervol, en de station shops zijn ook al niet bijzonder te noemen. Toch is er iets aan station Zuid dat er voor zorgt dat ik iedere dag expres 5 minuten om reis om dit station te kunnen bezoeken.

Foto

In het begin had ik het nog niet zo door, eerst dacht ik dat het vast voor iemand anders bedoeld was maar na een maand of 3 kwam langzaam aan toch het besef dat het wel om mij ging. Waar ik het over heb? Openlijke flirts, ja je leest het goed, er wordt te pas en te onpas met me geflirt terwijl ik keurig op het perron sta te wachten en stiekem vind ik het heerlijk!

Nu ben ik trouwens absoluut niet op zoek naar een man, sterker nog ik heb mijn prins al lang gevonden, maar een beetje aandacht van het andere geslacht kan nooit kwaad. Het zijn echt niet alleen maar de knappe, jonge en in maatpakken gehesen yuppen die staan te flirten, ook de oudere, enigszins stoffige mannen doen vol overgave mee. En geloof me jong of oud, het doet me goed! Het beantwoorden van zo een flirt vind ik echter wat lastiger, moet ik gewoon terug lachen of….?

Hoe de mannen flirten verschilt per persoon, knipogen, een glimlach gevolgd door lang achterom kijken en een praatje proberen aan te knopen zijn favoriet maar ook heel dicht naast me gaan staan en een glimlach worden vaak toegepast. Minder vind ik persoonlijk de wat oudere mannen die bij voorkeur dicht achter me gaan staan als het waait en ik enigszins soepel vallend rokje of jurkje draag.

Inmiddels gebruik ik het perron ook als een testcase, want ja waarom zou je er geen gebruik van maken? Wat blijkt namelijk, er zit een groot verschil tussen de ene outfit en de andere outfit. Met de ene outfit heb ik veel meer flirts dan met de andere, zo weet ik dus precies wat me staat en wat niet. Omdat ik vaak ’s ochtends uren voor de spiegel kan staan om te bedenken welke kokerrok of welk jurkje ik nu weer aan zal doen, heb ik als een soort look book de best scorende outfits opgeslagen in mijn telefoon. Niet geheel verrassend blijkt dat jurkjes en rokjes het beste werken en de outfit hiernaast staat momenteel op 1 bij de zuid mannen.

Maar misschien ligt het ook wel aan de zomer, uit onderzoek blijkt namelijk dat 75% van de mensen zich aantrekkelijker voelt in de zomer en dat geloof ik wel. Zelf heb ik dat ook wel, een zongebruinde huid, iets minder verhullende kleding en natuurlijk geen dikke jassen waar je een Michelin mannetje door lijkt. En als je je aantrekkelijker voelt zul je ook eerder gaan flirten, in de zomer schijnt er 69% meer geflirt te worden dan in de winter… [Nog meer redenen om de winter te gaan afschaffen dus].

Hoewel ik met mijn zelfvertrouwen nog steeds een dikke onvoldoende scoor, is het sinds mijn perronbezoekjes toch al behoorlijk toegenomen. Wees eerlijk aandacht doet een mens nu eenmaal goed, en zeker mij.

Stiekem schaam ik me er best wel een beetje voor dat ik zo geniet van mijn perronbezoekjes maar ach, wie doe ik er kwaad mee? Het enige is dat ik iedere dag zeker zeker 5 minuten eerder op kantoor had kunnen zijn en ook 5 minuten eerder thuis had kunnen zijn als ik niet per se via station Zuid zou willen reizen….. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.