Kanen bij de Ten Kate markt en op naar Vapiano

10.08.2013
Sinds 6 juni kun je iedere donderdagmiddag vanaf 15:00 uur Kanen bij Ten Kate. Op deze food markt vindt iedere week een klein food festival plaats waar je kunt genieten van de meest uiteenlopende en lekkere gerechten. De foodtrucks zorgen niet alleen voor heerlijke gerechten, ook ziet het er nog eens hartstikke leuk en gezellig uit! 
De foodtrucks op de markt serveren de meest uiteenlopende gerechten van verse ravioli, wafels, pannenkoeken tot vegetarische gyros. Bij iedere truck komen de lekkerste geuren op je af en het ene gerecht ziet er nog lekkerder uit dan het andere. Midden tussen de foodtrucks staat een lange tafel met een origineel rood/wit geblokt kleed waar iedereen kan genieten van het eten en waar het een grote gezellige boel is. Bij regen zorgen de organisatoren voor een grote tent om te zorgen dat je droog van je eten kunt genieten.

Maar hoewel het verschrikkelijk lekker rook en het water me in de mond liep bij het zien van alle gerechten hebben we uiteindelijk niet zitten kanen bij ten Kate. Reden was dat er helaas geen Glutenvrije opties waren, iets waar ik stiekem wel een beetje op had gehoopt aangezien alle foodtrucks biologische maaltijden serveren.

Gelukkig was mijn kaan partner in crime niet de moeilijkste en besloten we naar Vapiano te gaan. Vapiano heeft iedere 2 maanden een aantal specials die passen bij de tijd van het jaar en met ingrediënten die in die tijd ruim voor handen zijn. De laatste keer dat ik bij Vapiano had gegeten, hadden ze een heerlijke winter special,  risotto met paddenstoelen. Sinds mijn Vapiano risotto experience ben ik stiekem een beetje verslaafd aan paddenstoelen risotto en alleen deze week heb ik het al 2 keer gegeten.  Maar goed, het is geen winter meer en dus staat de risotto ook niet meer op de kaart, maar dat is geen probleem want bij Vapiano kun je ook de heerlijkste salades eten. Momenteel is er een special salade met verschillende soorten meloen, munt balsamico dressing en garnalen. Nu ben ik niet zo een garnalen fan dus vroeg ik de garnalen voor kip te vervangen, wat gelukkig geen probleem was.

Door mijn glutenprobleempje eet ik vaak salade en ik durf mezelf dus wel een kenner te noemen, maar serieus, dit was een van de beste salades die ik ooit heb gegeten. Zo simpel, maar oh zo lekker!

De volgende keer neem ik gewoon mijn eigen eten mee naar de food market, want met de sfeer en geur zit het daar zeker goed! 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.