Poptasi Pastry

19.08.2013
Hoe kun je jezelf beter verwennen dan met een doosje macarons? Na mijn ultieme macaron ervaring bij Laduree afgelopen week in Antwerpen, wilde ik wel eens kennis gaan maken met de Amsterdamse versie van deze goddelijke traktatie. Nabij de Albert Cuyp, in de Gerard Doustraat zit een echte macaron shop met de naam Poptasi. De verpakking luidt dangerously delicious macarons, en dat is zeker niet gelogen! 
Midden in het bruisende hart van de Pijp ten midden van terrasjes met namen als ‘de zotte lotte’ en ‘de pilsvogel’ en naast de Albert Cuyp zit een heuse macaron winkel, Poptasi. De winkel ziet er luxe en opvallend uit, zowel aan de buiten als aan de binnenkant en als klant heb je vanachter de toonbank een uniek kijkje in de keuken. 

In de winkel werd ik hartelijk verwelkomd, werden mijn vragen over glutenvrije vullingen goed en deskundig beantwoord en werd mij zelfs een macaron aangeboden om te proeven. Met maar liefst 25 smaken was het moeilijk kiezen welke 8 ik mee zou nemen naar mijn ouders die avond. Uiteindelijk koos ik voor de smaken; stroopwafel, salty caramel, praline, aardbei, mango, limoncello, groene meloen en dulce de leche. Maar ook smaken als groene thee, chai, baileys [deze is niet glutenvrij], spicy chocolat en zelfs spekkoek en drop behoren tot het assortiment!

In een stevige en mooi vormgegeven verpakking krijg je je macarons mee naar huis en vervoeren op de fiets is dus geen probleem. Wel is belangrijk dat je de macarons in de koelkast bewaard, hierdoor blijven ze het langste houdbaar en voor een ultieme smaakbeleving kun je ze het beste een half uur voor je ze gaat eten uit de koelkast halen.

En dan de smaak. Na mijn bezoek aan Laduree vorige week nog vers in het geheugen, lag de lat natuurlijk erg hoog. Maar een hap van de stroopwafel macaron en heel Laduree was vergeten. Over de macaron met stroopwafel smaak heb ik werkelijk 5 minuten gedaan, het leek alsof ik echt een stroopwafel at, hemels! Als ik er nog aan denk loopt het water weer in mijn mond. Macaron nummer 2 die ik nam was de Salty Caramel, nu zou de echte vergelijking komen want die had ik ook bij Laduree, nou Poptasi, steek hem maar in je zak want deze wat toch echt beter! Ook de aardbeien macaron leverde een dusdanige smaaksensatie op dat je echt het gevoel had een aardbei in je mond te hebben! 

Ook mijn ouders, voor wie macarons betrekkelijk nieuw zijn, [mijn vader had er zelfs nog nooit een gegeten] waren erg enthousiast! Mijn moeder heeft de macaron al bestempeld als veel beter dan een stukje taart of gebak en er werd nog aan toegevoegd dat ik dit altijd wel mee mag nemen als ik langs kom!

Woon je niet in de buurt en wil je toch die heerlijke macarons proeven? Sinds afgelopen week heeft Poptasi ook een webshop waar je macarons in kunt bestellen. Als je de bestelling plaatst voor 14:00 uur, dan worden ze nog de volgende dag bij je bezorgd! Genoeg reden dus om te kunnen genieten van deze heerlijke macarons. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.