Runners High

14.08.2013
Na mijn dagje Antwerpen, de schandalige hoeveelheden ongezond voedsel en de aankoop van nieuwe ‘tussen oplossing’ hardloopschoenen, vond ik het tijd om weer te gaan hardlopen. Omdat ik mezelf maar al te goed ken, had ik mijn hardloopkleding al op een strategische plek klaargelegd. Er was geen ontkomen aan, ik moest en zou gaan lopen en dat deed ik. 
Zondagochtend om 9 uur hees ik mezelf uit bed om te ontbijten. Vervolgens had ik een uur de tijd om me in m’n hardloopoutfit te steken en maakte ik  foto’s van m’n aankopen uit Antwerpen. Na een uur vond ik dat het schaaltje havermout voldoende was gezakt, trok ik m’n nieuwe hardloopschoenen aan en ging ik met de nodige tegenzin de deur uit. 

Bij het dichttrekken van de deur nam ik mezelf voor rustig 5 a 5,5 km te gaan lopen. Een mooi doel na een lange vermoeiende dag. Maar na 1,5 km dacht ik dat 6,5 km ook wel leuk zou zijn om te lopen en dus liep ik een iets andere route. Toen ik vervolgens op 3,5 km bij de Amstel aankwam liep ik zo lekker dat de eerste gedachtes aan 7,5 km op kwamen borrelen. Eenmaal bij Carre, was het hek van de dam en was daar de voor lopers welbekende runners high. Ik werd met recht bevangen door het lopen. Hoezo 7,5 km? 8/9/10 km! 

Als ik eenmaal de runners high te pakken heb, is het einde zoek. Nu wist ik dat ik op nieuwe schoenen liep en nog wat andere plannen had op de dag en dat het dus wijs zou zijn om me toch enigszins in te houden, maar de 8 en de 9 kilometer kwamen en ik bleef door gaan. Nog steeds half bevangen ging ik door en besloot ik via Artis te gaan lopen alwaar ik later op de dag heen zou gaan. Maar ook bij Artis wist ik van geen stoppen en liep ik door naar het Oosterpark en via het Oosterpark keerde ik langzaam huiswaarts. Eenmaal thuis hoorde ik nog net de 10,5 km voorbij komen, klom ik naar 3 hoog en plofte ik met een fles water in bed. Weg was de runners high en de vermoeidheid en oververhitting deed zijn intreden. 

Van 5 naar 10,5 in een run. Een verklaring? Vernieuwde energie door m’n nieuwe schoenen? Toch dat hardloop virus gok ik. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.