Running Amsterdam: Wildlife

16.08.2013
Tijdens het hardlopen zie je in je ooghoek een Schotse hooglander en terwijl je verder loopt tussen de weilanden neem je een flinke teug frisse lucht met de geur van vers gemaaid gras. In de weide omtrek zie je niemand en hoor je slechts het gezang van de vogels. Klinkt heerlijk toch? Woon je in het centrum van Amsterdam, dan moet je een behoorlijke afstand afleggen wil je dit kunnen ervaren. Toch valt er in Amsterdam voldoende wildlife te spotten!
Als ik met vrienden van buiten Amsterdam praat over hardlopen vertellen ze vaak over de meest geweldige en rustieke plekjes waar zij hardlopen en waar ze allerlei dieren tegen komen. Hoewel het geweldig klinkt, ben ik als geboren Amsterdamse tijdens het hardlopen niet weg te slaan uit de stad of in ieder geval haar omgeving en ben ik van mening dat er ook in Amsterdam genoeg wildlife te spotten is. Goed, je moet misschien je fantasie een beetje gebruiken maar dan is er zeker genoeg wildlife te spotten in Amsterdam. 

De Rare Kwiebes
Er is een zeer grote populaties van rare kwiebesen woonachtig in Amsterdam. Op werkelijk iedere hoek van de straat zijn wel een aantal rare kwiebesen te spotten. Ze bestaan in alle soorten en maten en vallen erg op. 

Het kuddedier
Deze dieren zijn louter in grote groepen te spotten. Met name rond de grote winkelgebieden in het centrum zijn ze te zien. Kuddedieren komen bij voorkeur op koopavond, zaterdag of zondag in groten getale naar de Kalverstraat. 

Het Flitsaapje
Bij veel toeristische attracties in Amsterdam zijn Flitsaapjes te vinden. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan een fototoestel dat zij continu bij zich dragen en gebruiken.
Let op: ook op klaarlichte dag gebruiken Flitsaapjes de flitsfunctie op hun camera, de kans op verblinding is aanwezig. 

De grijze pensionado muis
Bankjes in Amsterdam zijn de uitgewezen plek om de grijze pensionado muis te spotten. Deze pensionado muizen staan bekend om hun lage tempo van voortbewegen en de verschillende soorten hulpmiddelen die zij bij zich dragen, zoals leesbrillen, gehoorapparaten, wandelstokken en rollators. 

Het instabiele buitenlandse huurfiets veulen
Op veel Amsterdamse fietspaden zijn instabiele buitenlandse huurfiets veulens te vinden. Vaak zijn ze te herkennen aan de knalrode kleur van de fietsen waarop zij zich voortbewegen. 
Let op: Doorgaans hebben de instabiele buitenlandse huurfiets veulens de kunst van het fietsen nog niet in de vingers en vormen zij een gevaar voor hun mede weggebruikers. 

De giechelende kletskous
Rond schoolpleinen, in parken en modeketens als Zara en H&M zijn veel giechelende kletskousen te vinden. Doorgaans komen ze in jonge vrouwelijke verschijningen van tussen de 12 en 16 jaar. De giechelende kletskous is erg gefocust op de doorgaans ook aanwezige andere giechelende kletskousen, produceert veel volume en let slecht op haar omgeving. 


Spotten jullie wel eens wildlife tijdens het hardlopen? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.