The running shoe issue part 100000

09.08.2013
Worden jullie al moe van al mijn hardloopschoenen verhalen? Ik wordt er doodmoe van dus ik neem het jullie zeker niet kwalijk. Al zeker een half jaar ben ik op zoek naar nieuwe hardloopschoenen. Mijn zoektocht heeft inmiddels al heel wat tijd gekost en fiasco’s opgeleverd en na het grote fiasco van maandag mocht ik er dinsdag wederom een bij optellen. Maar met nog maar 5 weken tot de Dam tot Dam moet er nu toch echt iets gaan gebeuren.

Foto

Optie 1, Mijn Nike ID’s terugsturen is stap 1 van deze optie. Vervolgens duurt het naar het schijnt 4 [!!!] weken voor je je geld terug krijgt. Stap 2 is dus om nieuwe te bestellen zodra het geld terug is, maar daar komt een probleempje om de hoek kijken. Het duurt dus vier weken voordat ik mijn geld terug heb en bestellen duurt 2 weken. Tel de 4 bij de 2 op en we zijn 6 weken later. Inderdaad, dat is na de Dam tot Dam…..

Goed dan optie 2. Bezoek de Nike Factory store in Amsterdam. Yes, done! Succesvol? Nope…. Gister ging ik uit m’n werk richting de Nike Factory store in de hoop daar schoenen in mijn maat te vinden. Ik had mezelf ook nog eens toegestaan, om los te gaan op de run collectie dus ik zag mezelf al thuis komen met minimaal 2 tassen. Schoenen in maat 35,5/36? Helemaal niets, nakkes, nada….. Shit, want daar kwam ik dus voor. Dan maar naar de kleding, allereerst al niet echt leuke items en de zeer spaarzame leuke items, je raadt het al, xl in plaats van xs….. Maar ik zal het positief benaderen, het scheelde me heel veel geld en sjouwen! Wat ik wel zag waren super coole Nike flyknite trainers voor m’n vriend, maar na lang twijfelen heb ik ze maar niet mee genomen,  en nu heb ik spijt! Sorry schat!

Oke dan optie 3, een pijnlijke en bijna onmogelijke optie als je het mij vraagt. Optie 3 is namelijk overstappen naar een ander merk hardloopschoenen. Nu denk je natuurlijk, hoezo pijnlijk en onmogelijk? Tsja ik moet toch wel toegeven behoorlijk verslaafd te zijn aan Nike. Daarbij heb ik wel eens voet en loopmetingen laten doen waarbij ik blind verschillende merken paste, maar ook dan kwam ik steeds uit bij Nike. Maar goed om optie 3 een kans te geven ging ik op onderzoek, zij het digitaal, en wat blijkt? Ook andere merken doen aan kleine voetjes negeer politiek! Oftewel geen geschikte schoenen in mijn maat en nee, ik heb geen modellen op uiterlijk afgewezen. Dat gezegd hebbende, wow wat zijn veel hardloopschoenen toch lelijk! Waarom mensen, waarom?

Optie 4, de laatste optie. Klinkt dit dramatisch? Ja? Goed, zo moet het ook over komen.
Hoewel ik verliefd ben op de flyknite’s ga ik daar de Dam tot Dam niet op lopen, bleek al uit optie 1. Op mijn huidige zuurstok Lunar’s ga ik dat ook niet doen, die zijn echt op. Maar wat ik me gisteravond wel realiseerde, is dat ik het minste aantal blessures of kwetsuren heb in mijn hele hardloop carrière sinds ik op Lunar’s loop. Conclusie? Op zoek naar nieuwe Lunar’s. Wederom digitaal op onderzoek vond ik de volgende opties. Klik op de foto’s om mijn commentaar te lezen 😉

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.