Throwback Thursday: Londen

23.08.2013
Niet alleen hield ik heel veel kleding en een lege bankrekening over aan mijn tripje naar Londen in februari 2012, ook was het een ervaring om nooit meer te vergeten. In een ultieme poging Valentijnsdag te ontlopen, vertrok ik alleen naar Londen. Vier dagen lang liep ik door de stad, shopte ik dagelijks op Kensington High Street en ging ik 2 keer naar het theater. 
Je kent ze wel uit films, een Valentijnsdag die uitdraait op een volledige ramp. Zo een ramp Valentijnsdag overkwam mij in 2011. Vanaf die Valentijnsdag besloot ik nooit meer een relatie te willen en meed iedere winkel waar de Valentijns hartjes en teddyberen al vanaf begin januari de winkels sierde.

Ik walgde bij het idee Valentijnsdag in Nederland te moeten doorbrengen dus besloot ik weg te gaan, een ultieme poging Valentijnsdag te ontlopen. Ik boekte een ticket naar Londen en besloot me 4 dagen volledig af te sluiten voor alle romantiek en zoetsappige verhalen rond Valentijn. 

Hoewel mijn ouders het in eerste instatntie niet zo zagen zitten dat ik alleen naar Londen zou gaan, ging ik toch en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Niet alleen heb ik Londen leren kennen als een geweldige stad, ik heb daadwerkelijk geen seconde aan Valentijn gedacht. 

In de vier dagen dat ik in Londen ben geweest, heb ik naast alle highlights natuurlijk ook schandalig veel geshopt. Londense High Street fashion is helemaal mijn stijl en het liefst zou ik iedere maand shoppen op Kensington High Street met merken en winkels als L.K. Bennet, Reiss, Russel and Bromley, Harrods en niet te vergeten Topshop. 

Omdat ik mijn gevoel niet weg wilde shoppen en ook nog cultureel verantwoord bezig wilde zijn, ging ik ook nog naar het Royal Opera House. Op Valentijnsdag kocht ik voor 5 pond een studentenkaartje voor de opera ‘Le Nozze di Figaro’ en alleen al het gebouw, de sfeer en de entourage waren geweldig. Ook ging ik naar Westend, helaas geen studentenprijzen maar wel de mooiste musical performance die ik ooit heb gezien. Ik ging nabij Victoria station naar Wicked en was werkelijk tot tranen geroerd. Van alle musicals die ik in mijn leven heb gezien, was dit echt de meest indrukwekkende. 

Met een nieuwe koffer voor alle gekochte kleding en heel veel mooie herinneringen kwam ik terug uit Londen. Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik daar heen ben geweest en zou het zo weer doen. Al zou ik er nu niet meer heen gaan om Valentijnsdag te ontlopen, dat is niet nodig. Die van 2013 was namelijk ook zo een Valentijnsdag uit een film, maar dan de geslaagde en romantische variant! 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.