Troostcadeau: Het Hardlopers Kookboek

25.08.2013
Na lang wikken en wegen heb ik hem toch gekocht, het hardlopers kookboek. Of je er harder door gaat rennen weet ik nog niet, maar er staan in ieder geval heel veel lekkere recepten in. Gister vond ik het tijd om mezelf dit boek cadeau te doen en ik kan nu al niet wachten om de keuken in te duiken!
Gister was het weer eens een van die dagen dat mijn buik niet mee werkte en ik uiteindelijk bij de huisarts belandde. Van de huisarts ging ik naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken en nu weer afwachten. Ook moest ik even langs de apotheek en laat mijn apotheek nu precies naast de Run2Day zitten. Ja dan kun je jezelf een shopverbod opleggen, maar even kijken mag wel toch?

Uiteindelijk heb ik me heel braaf aan mijn shopverbod gehouden, tenminste als je onder shopverbod alleen kleding en schoenen verstaat, want ik kwam wel met een tasje naar buiten. Al enige tijd hoorde ik veel positieve verhalen over het kookboek voor hardlopers van Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof, maar van kopen was het nooit gekomen. Misschien dat het tot kopen nooit is gekomen omdat de voorkant en de binnenkant nu niet bijster mooi is vormgegeven en ik dat juist een van de belangrijkste aspecten aan een kookboek vind. Stiekem wil ik gewoon heel visueel geprikkeld worden als ik een kookboek heb en moet het water in mijn mond lopen bij het zien van de foto’s.

Hoewel de visuals dus nog wel wat aandacht mogen hebben, is de tekstuele inhoud van het boek wel heel erg goed. Er staat heel veel nuttige informatie in over wat je het beste kunt eten voor een training, welke voedingsstoffen je het beste kan vermijden, wedstrijd maaltijd planners en al dat soort dingen. Informatie waar ik eigenlijk al een tijdje naar op zoek was, maar die ik niet ergens logisch gerangschikt terug kon vinden. 

Ook de recepten zien er erg lekker uit, er wordt veel met gedroogd fruit gewerkt en ook producten als quinoa en maïsmeel zitten in veel recepten verwerkt. Erg fijn vind ik ook dat bij ieder recept precies staat aangegeven hoeveel calorieën het bevat, hoelang je er gemiddeld voor moet hardlopen om het te verbranden en of het glutenvrij is.
Er is zelfs een hele pagina gewijd aan gluten en veel van de recepten zijn glutenvrij of zijn gemakkelijk glutenvrij te bereiden. Enige foutje wat ik zo snel zag, is dat de schrijvers spelt ook als glutenvrij bestempelen, terwijl dit niet het geval is. 

Deze week ga ik zeker een aantal recepten uitproberen, wat weet ik nog niet, want alles ziet er wel heel erg lekker uit! 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.