Uitmarkt 2013

30.08.2013
Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Kom dan naar Amsterdam! Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vindt daar namelijk de jaarlijkse Uitmarkt plaats. Op en rond het Museumplein en het Leidseplein wordt de aftrap gegeven van het nieuwe culturele seizoen.

Al zeker 10 jaar mis ik geen editie van de uitmarkt en inmiddels mag ik mezelf dan ook wel een beetje een kenner noemen. Naast de vaste informatiemarkt met kraampjes van diverse theaters, musea en producenten zijn er diverse optredens. Het programma staat weer bomvol  en daarom heb ik per dag een paar tips voor jullie geselecteerd die je eigenlijk echt niet mag missen.

Vrijdag
Opening van de Uitmarkt – 21:10 – 21:55 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein
De opening van de Uitmarkt is jaarlijks een groot spektakel dat ook live wordt uitgezonden op TV. Dit jaar met een optreden van o.a. Laura Jansen.
Lange Frans met band – 22:30 – 23:30 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein

Zaterdag
Toneelgroep Amsterdam – Hele dag vanaf 13:00 uur – Stadsschouwburg Rabozaal
Het hele weekend lang draait de documentaire Bloot. In deze documentaire worden een aantal spelers van Toneelgroep Amsterdam gevolgd tijdens de repetities van het stuk Husbands. In de documentaire zitten o.a. Barry Atsma en Halina Reijn.  
Joep Onderdelinden, DUS.. – 14:00 – 14:30 – DeLaMar Theater
Misschien ken je Joep nog wel uit de populaire serie Saai, waarin hij te zien was als postbode Siemen. In het half uur laat Joep voor het eerst stukken zien uit zijn nieuwe solo-programma DUS..
Dolf Jansen, Topvorm – 15:00-15:30 – DeLaMar Theater
In 30 minuten geeft Dolf een voorproefje van zijn voorstelling Topvorm.
Scapino Ballet Rotterdam, Pearl – 15:30-16:00 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein
Afgelopen jaar was het Scapino Ballet al te zien met de voorstelling Pearl en dankzij het grote succes is de voorstelling dit jaar wederom in de theaters.
Hadewych Minis – 16:30-17:00 – The Remix
Hedewych ken ik als actrice door haar deelname aan Wie is de Mol, maar sinds een paar maanden is ze te zien in de musical ‘Hij gelooft in mij’ en is haar debuutalbum uit. Een veelzijdige dame dus!
Suzan Seegers, SuuS zingt Toon – 19:00-19:30 – Kiosk
Suzan begon haar musical carrière een aantal jaar geleden in de musical Hamelen waarna ze in Duitsland een van de hoofdrollen speelde in de musical We Will Rock You. Inmiddels is Suzan terug naar haar roots in het muziektheater en speelt ze dit seizoen haar tweede solo voorstelling. In deze voorstelling wijdt zij een complete voorstelling aan de prachtige liedjes van Toon Hermans.
Eva Crutzen, Bankzitten – 20:00-20:30 – Sugar Factory
Vorig jaar won Eva de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bankzitten beloofd een show vol hilarische sketches, scherpe waarnemingen en mooi gezongen liedjes te zijn.

Zondag
Zondagochtend concert & Young Pianists – 11:00 – 12:30 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein
Liefhebber van klassieke muziek? Ga dan op zondagochtend naar het grote podium op het museumplein. De dag begint met het zondagochtend concert waarna jonge veelbelovende pianisten hun kunsten zullen laten horen.
NDT, Sara – 13:00-13:30 – Stadsschouwburg Grote Zaal
Het Nederlands Dans Theater geeft een preview van de voorstelling Eva. Een voorstelling over herinneringen, dromen, gevoelens en liefhebben van misschien wel het beste dansgezelschap van Nederland!
Herman in een bakje geitenkwark – 14:00-14:30 – Kiosk
Alleen de titel maakt mij al heel erg nieuwsgierig! In 2012 waren ze een grote hit op de parade en in 2013 stonden ze in het voorprogramma van Doe Maar. Nu veroveren ze de theaters met wat ze zelf omschrijven als ‘vocaal cabaret met ballen en gevoel’.
Kim van Zeben, Syndroom van Zeben – 14:30-15:00 – Bellevue kleine zaal
Naar het schijnt heb je geen kans om even rustig op adem te komen in je stoel, ze wordt omschreven als een komische wervelwind die verrassend anders is.
Repetitie Musical Sing-a-long – 15:00-18:00 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein
Heb je geen kans om tot laat te blijven maar wil de top van de Nederlandse musical wereld wel live zien? Kom dan kijken naar de repetitie van de musical sing-a-long. Ontdek dat Frits ook prima zonder autocue kan en zie het esamble dansen in hun joggingbroeken. Je mist misschien de spetterende kostuums maar persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om even een kijkje te nemen bij de repetities.
Conny Janssen Danst – 16:00-16:30 – Stadsschouwburg Grote Zaal
Mijn favoriete dansgezelschap showt het publiek een voorproefje op How Long is Now in een openbare repetitie. Een unieke kans om de choreografe en haar dansers aan het werk te zien.
Karin Bloemen & Band – 16:30-17:00 – The Remix
In de Witte nar geeft La Bloemen op geheel eigen wijze antwoord op vragen als: Hoe lang heeft ze nog te leven? Is ze aan de drank? En hoelang is ze eigenlijk nog in staat om op het podium te verschijnen?
Musical Sing-a-long – 21:15-22:25 – Amsterdam 2013 Podium Museumplein
Of je de musical sing-a-long nu bekijkt vanaf de bank of dat je zonder enige gêne mee staat te brullen op het museumplein, het is een van de leukste dingen van de uitmarkt. Niet alleen is het de kans om even lekker mee te zingen, ook zie je de voorproefjes van nieuwe musicals als Flashdance, Jersey Boys en Sonneveld!

Wil je het volledige programma bekijken? Ga dan naar de website van de uitmarkt of download de App.

Ps. Voor de internet junkies onder ons, tijdens het gehele weekend wordt er gratis WIFI aangeboden op het hele terrein door de musical ‘Hij gelooft in mij’. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.