Spelt Pannenkoeken

02.09.2013
Het is zo een gerecht dat je echt niet iedere week hoeft te eten, maar als je het eenmaal maakt is het toch wel ontzettend lekker! Het doet me denken aan vroeger, toen ik als klein meisje bij mijn moeder op het aanrecht zat terwijl zij pannenkoeken aan het bakken was. Natuurlijk kent iedereen het recept maar ik heb het toch een beetje aangepast en de verhoudingen zo veranderd dat dit de ideale hoeveelheid is voor 1 persoon.
Gisteren vond ik het tijd voor pannenkoeken, ik beloof al een tijdje pannenkoeken te bakken voor mijn vriend maar dat kwam er maar niet van. Nadat ik gisteren honger had en geen brood meer in huis bleek te hebben lag het voor de hand pannenkoeken te gaan bakken. Hoewel ik speciaal glutenvrij pannenkoeken meel in de kast heb staan besloot ik gisteren voor volkoren spelt meel te gaan omdat dit veel voedzamer is.

Omdat ik alleen was besloot ik de verhoudingen die je standaard gebruikt een beetje op te delen zodat ik genoeg zou hebben voor mij alleen, want weggooien is zonde. Ik bedacht me pas later dat ik de overgebleven pannenkoeken natuurlijk ook gewoon in de koelkast had kunnen bewaren….. jammer.

Ingrediënten:
125 gram volkoren spelt meel
25 ml soja melk [Je kunt natuurlijk ook amandel melk of gewone melk gebruiken]
2 kleine eieren of 1 grote. Gebruik je 2 eieren voeg dan 1 ei in zijn geheel toe en van 1 ei alleen het eiwit.

Optioneel kun je natuurlijk ook kaneel toevoegen, dat vind ik zelf erg lekker. Ook kun je rozijnen, appel en spek toevoegen maar het liefst eet ik mijn pannenkoeken met een beetje stroop, oh zo lekker en oh zo ongezond……

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.