Food Diary

11.09.2013
Een van de eerste rubrieken die ik lees in de Grazia is het voedsel dagboek. Een week lang houdt een BN’er zijn of haar voedsel dagboek bij waarna deze wordt geanalyseerd door een voedingsdeskundige. Door mijn gekke buik hou ik sinds een weekje ook een voedseldagboekje bij in een schriftje. Eigenlijk is deze bedoelt om beter de oorsprong van mijn klachten te kunnen herleiden, maar als ik hem dan toch maak, kan ik hem maar beter met jullie delen toch? Ik heb er trouwens maar gelijk geprobeerd er een leuk verhaal van te maken 😉 

Foto

Zondag 1 september
Vanaf vandaag moet ik licht verteerbaar eten en dus start ik mijn dag bij mijn schoonouders met een bakje yoghurt met fruit. Eenmaal thuis hap ik snel een geschilde appel en een rijstwafel weg en stap ik op de fiets naar het Museumplein. Samen met vriendinnetje Annemijn struin ik over de Uitmarkt en stoppen we op het Leidseplein bij de Starbucks waar ik een Grande Skinny Sugar Free Vanilla Latte drink. Rond een uurtje of 6 komen we aan bij restaurant Loetje alwaar we een half uurtje moeten wachten op een tafeltje. Tijdens het wachten drink ik al 2 verse muntthee weg en als we eenmaal aan tafel zitten bestel ik er nog 1 en bestel ik een maaltijdsalade warme kip. Na het eten keer ik zonder mijn vertrouwde sticky toffee toetje [Trust me, het beste toetje wat je ooit hebt gegeten!] terug naar het Museumplein waar we tijdens de musical sing-a-long nog een kop thee en een verse jus d’orange drinken. 

Foto

Maandag 2 september 
Ik begin mijn dag wederom met een bak yoghurt en fruit en heb tot nu toe niet zo veel moeite met het lichtverteerbaren dieet dat ik moet volgen. Omdat ik vandaag thuis werk plaats ik een grote pot thee op tafel naast me en drink ik de hele ochtend verse munt thee en om een uurtje of 11 eet ik 2 rijstwafels. Als middageten neem ik een kopje bouillon en wat later ook nog een bordje met wat geroerbakte groentes. Omdat ik vanaf 4 uur niets meer mag eten neem ik om 4 uur nog 1 keer een grote bak yoghurt met fruit. De rest van de avond drink ik 1,5 liter moviprep en op het terras met vriendinnen bestel ik nog maar weer een munt thee. 

Foto

Dinsdag 3 september
Vanwege het onderzoek mag ik niets eten en alleen drinken, maar omdat ik om 7 uur al een liter Moviprep moet weg zien te werken heb ik nog niet echt honger. Voor ik naar het ziekenhuis ga drink ik nog wat speculaas thee om de vieze smaak van de Moviprep kwijt te raken. Na het onderzoek heb ik verschrikkelijk veel trek en eenmaal thuis maak ik voor mezelf wederom een grote bak met yoghurt en fruit, maar dit maal ook met chia zaad, goji bessen en wat [GV] muesli, voedzaam maar toch nog een beetje licht te verteren hoopte ik. Als avond eten wilde ik vooral veel en lekker eten dus maakte mijn vriend wraps met heel veel groente. Het was echt heerlijk maar achteraf gezien niet de meest verstandige keuze. Tijdens dat we languit op de bank film lagen te kijken aten we allebei nog een eenpersoons bakje chocolade. 

Foto

Woensdag 4 september
Vandaag werk ik wederom thuis en eet ik tegen heug en meug en met veel horten en stoten een bak havermout. Drinken gaat redelijk dus plaats ik een grote pot groene thee naast mijn laptop. Rond een uurtje of 11 voel ik me gelukkig weer iets beter en schil ik een appeltje. Hoewel ik mezelf had voorgenomen licht verteerbaar te eten schreeuwt mijn lichaam om 1 uur echt om 2 dikke sneeën spelt brood met pindakaas en aardbeien jam. Ze smaken heerlijk en omdat ik nog wat trek heb neem ik erna nog een kopje groente bouillon. Ik blijk trek houden en bedenk me dat ik nog chocolade in huis heb… 2 stukjes later is mijn buik duidelijk boos en leg ik de reep snel weg. Als avond eten roerbak ik een grote zak Thaise groente en bak ik een omelet waarna ik bed plof om samen met m’n vriend de nieuwe aflevering van Suits te gaan kijken. 

Foto

Donderdag 5 september
Vandaag begin ik met een glas lauw water met een halve citroen, waarna ik nog gehuld in joggingbroek havermoutpap naar binnenwerk. Na het ontbijt is het echt tijd om me weer netjes aan te kleden en naar kantoor te gaan. Op mijn bureau staat altijd een liter fles water en ik besluit mijn gebruikelijke kopje koffie maar even over te slaan. Rond 11 uur eet ik de 2 dadels die ik als snack van huis had mee genomen en heb ik stiekem spijt dat ik er niet nog meer mee heb. Als lunch heb ik een salade met kip en heel veel groente mee genomen om er zeker van te zijn dat ik genoeg vitamientjes binnen krijg. Rond 4 uur eet ik nog wat stukjes appel en druif die ik thuis al in een bakje had gedaan. Eenmaal klaar met werken eet ik een hele grote kom kippensoep en nog wat yoghurt met fruit. Als ik op de bank plof stelt mijn vriend voor een MacFlurry te gaan halen. Eenmaal bij de Mac weet ik dat ik het beter niet kan doen, maar de verleiding kan ik niet weerstaan en ik neem ene MacFlurry M&M en geniet er optimaal van.

Foto

Vrijdag 6 september
Vandaag de laatste keer thuiswerken, en na mijn glas lauw water met citroen neem ik een bak yoghurt met fruit, goji bessen, chia zaad, lijnzaad en wat [GV] muesli. Omdat ik heel erg moe ben besluit ik toch stiekem voor een kopje koffie te gaan, zonder amandelmelk vind ik er maar niets aan dus spoel ik hem weg met een kopje groene thee. De rest van de dag blijft de thee pot weer op tafel staan en ik voeg wat verse munt bij mijn groene thee. Om 11 uur heb ik al behoorlijke trek en besluit ik 2 rijstwafels met pindakaas te eten. Lunchen doe ik aan de late kant door te veel conference calls dus om 16:00 besluit ik een salade met wat kip te maken en een kopje bouillon te nemen. Avond eten gaat vlug, vlug en ik eet wat roerbakgroente met quinoa. Bij mijn ouders op de bank aangekomen drink ik alleen thee. 

Foto

Zaterdag 7 september
Ik begin de dag in bed met het vieze citroen water en een grote bak warme havermout. Na het ontbijt raak ik al mijn moet bij elkaar en loop ik 11,5 KM. Eenmaal thuis geniet ik van een pakje vita coco met ananas, het beste drankje voor na een stevige run. Ook neem ik weer mijn favoriete snack, yoghurt met fruit, chia zaadjes en goji bessen. Na het douchen spring ik op de fiets naar het voetbal veld waar mijn vriend de sterren van de hemel speelt. Op het bankje eet ik nog een mineola. Na de wedstrijd drinken we bij ‘ons’ café nog wat op het terras en kies ik voor een soja latte macchiato. We besluiten lekker uit eten te gaan en ik ga me bij Genki [aanrader!] te buiten aan sashimi en sushi. Bij het eten drink ik 2 glazen Ice Tea en water. Na afloop kan onze avond alleen nog maar beter worden door een Mac Flurry en dus eet ik voor de tweede keer deze week een Mac Flurry M&M’s. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.