Glutenvrije Hotspot: Pancakes!

21.09.2013
Als je geen gluten eet, kan het nog wel eens lastig zijn om buiten de deur te eten. Leuke tentjes waar je glutenvrij kunt eten zijn moeilijk te vinden, maar soms ontdek ik een glutenvrije hotspot. Vorige week at ik een heerlijke glutenvrije pannenkoek bij Pancakes! In Amsterdam.
Gelegen in een van de gezelligste en hipste delen van Amsterdam ligt een klein pannenkoekenhuisje met de naam Pancakes! Bij het op het eerste oog piepklein tentje in een van de negen straatjes, kun je je te buiten gaan aan de lekkerste pannenkoeken.

Na mijn deelname aan de zondag run van Nike was het tijd om even lekker te gaan eten, normaal gesproken eindigen we dan meestal bij de Bagel & Beans aangezien we daar beide lekker kunnen eten, maar zondag kwamen we terecht bij Pancakes, een tip van een glutenvrije collega van mijn vriend. 

Bij Pancakes! hebben ze een uitgebreide menukaart waar je uit kunt kiezen. Van een pannenkoek met gegrilde groente en geitenkaas tot een pannenkoek met banaan en chocoladesaus, er is voor ieder wat wils. Bij mooi weer kun je plaats nemen op het kleine terras voor de deur, maar ook binnen hebben ze de kleine ruimte zo efficient ingericht dat het plaats biedt voor veel personen.

Door het grote aanbod aan pannenkoeken was het moeilijk kiezen, meestal zijn de glutenvrije keuze opties beperkt, maar niet bij Pancakes! Uiteindelijk koos ik voor een glutenvrije pannenkoek met appel, kaneel en een mix van noten. Door de combinatie van warme appel met kaneel maakte mijn reukorgaan overuren en als ik er weer aan denk loopt het water me weer in de mond. Mijn vriend koos voor een gewone pannenkoek met gegrilde groente en spek en ook zijn pannenkoek zag er heerlijk uit. De pannenkoeken zijn lekker groot en goed belegd en zijn dus erg voedzaam. Ondanks dat ik net voor het eten 8 kilometer had gelopen, kon ik net niet de hele pannenkoek op, maar geen nood mijn vriend hielp mee en ook hij vond mijn pannenkoek erg lekker en proefde geen verschil tussen een glutenvrije en normale variant!

Niet alleen ben ik dol enthousiast over de pannenkoeken, wat blijkt, gerenommeerd culinair recensent Johannes van Dam schreef: ‘Ja, een pannenkoekenrestaurant, maar dan echt lekker.’ En zelfs de New York Times schreef over Pancakes!

Niet alleen zijn de pannenkoeken heerlijk, ook denken ze aan de details. Zo zijn er kleurkaartjes en kleurpotloden voor de kinderen, kun je kiezen voor Soya in plaats van gewone melk en krijg je bij het afrekenen een klein sleutelhanger klompje met het Pancakes! Logo.

Al met al heb ik genoten van de pannenkoek en de gezellige sfeer en vind het dan ook zeker een aanrader, zowel voor mensen die wel of geen gluten eten. 

Adres:
Pancakes! Amsterdam
Berenstraat 38 
1016 GH Amsterdam
http://www.pancakesamsterdam.nl

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.