Hardlopen in combinatie met….

26.09.2013
Hardlopen is voor mij de ideale sport, je kan het doen wanneer je wilt, met wie je wilt en waar je wilt. Het enige wat je nodig hebt, zijn je hardloopschoenen en je kunt gaan. Maar niet alleen de vrijheid en flexibiliteit van de sport spreekt me heel erg aan, ook het feit dat je het met van alles kan combineren en aangezien ik vast niet de enige ben die standaard tijdgebrek heeft, deel ik mijn ultieme hardloop combies graag met jullie.
Boodschappen
Een paar weken geleden kreeg ik tijdens het hardlopen verschrikkelijke zin in mineola’s, don’t ask me why, maar ik moest en zou een mineola gaan eten. Gelukkig had ik mijn pinpas bij me en dus besloot ik op de terugweg van mijn rondje langs de Ap te gaan. Oke, men keek me enigszins verbaasd aan toen ik in mijn korte hardloop rokje en rode hoofd binnen kwam, maar na wat snelle boodschappen had ik mijn mineola en een gekoeld pakje Vita Coco! De volgende keer zou ik alleen toch graag een praktischer tasje mee willen hebben, want met een plastic tasje nog 1,5 KM naar huis rennen is niet helemaal ideaal. 

Shoppen
Vrouwen en shoppen, iets waar we simpelweg niet zonder kunnen. Wil je shoppen, maar moet je volgens je schema ook echt hardlopen? Combineer het dan! Oke, je moet niet op zaterdag of zondag door de Kalverstraat je nieuwe PR willen lopen, maar als je op een doordeweekse dag of avond er door heen loopt, kun je toch de etalage’s spotten, een snelle blik naar binnen werpen en misschien stiekem ook wel even naar binnen glippen! 

Lezen
Als ik op de loopband sta, neem ik wel eens een tijdschrift mee, zodat ik tijdens het lopen wat kan lezen. Zolang je maar niet het idee hebt dat je in een uur net zoveel leest als dat je met een kop thee op de bank ligt, is het prima te doen, zeker als het gaat om kleine artikelen. Een studieboek heb ik ook wel eens geprobeerd, maar dat vond ik toch wel iets te veel van het goede. Wat ik ook nog wel eens zou willen proberen, is het hardlopen met een luisterboek, maar ik ben stiekem toch een beetje bang dat het tempo van het boek een negatieve invloed heeft op mijn hardloopsnelheid.

Sightseeing
Kom je in een nieuwe stad of buurt dan is hardlopen de ideale manier om de buurt te verkennen. Toen ik net in mijn huis kwam wonen, kende ik de buurt amper en verdwaalde ik al bijna tijdens mijn fietstochtje van 2 minuten naar de Albert Heijn, maar sinds ik aan het hardlopen ben leer ik mijn buurtje steeds beter ken. Tijdens het hardlopen ben ik namelijk niet bang om een onbekende straat in te gaan of een nieuwe afslag te nemen, waardoor ik steeds meer nieuwe plekjes aan het ontdekken ben. 

Niet alleen geldt dit natuurlijk voor de buurt rond je huis, maar wat dacht je van je vakantiebestemming? Hoewel ik het mezelf niet zo snel meer zie doen, zeker niet omdat mijn mede reizigers doorgaans geen hardlopers zijn, is het de ultieme manier om de stad te verkennen. Je kunt natuurlijk zonder enige voorbereiding gaan lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren al een route uit te stippelen. Een handige tip bij het uitstippelen van een route is de Nike plus site waar de meest populaire hardloop route’s per grote stad te vinden zijn. 

TV/Film kijken
Misschien heel asociaal maar als ik op de loopband in de sportschool sta, heb ik 9 van de 10 keer mijn iPad bij me. Voordat ik naar de sportschool ga, zorg ik er voor dat er leuke programma’s of films op staan en dan is het een kwestie van lopen. In mijn huidige sportschool hebben ze wel televisies hangen, maar die staan dan weer vaak niet op de zender die ik graag wil zien of hangen te ver weg voor mijn ogen. Gelukkig hebben ze wel wifi dus ik kan zelfs live tv kijken! Het liefst kijk ik simpele programma’s tijdens het hardlopen zoals RTL boulevard, niet nadenken en lekker lopen, ik vind het heerlijk! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.