Help ik heb een photographers block

28.09.2013
Een paar jaar geleden hoorde je iedereen over een writers block, het leek wel een soort mode trend en ik vond het allemaal maar een beetje gek. Maar sinds kort moet ik toch toegeven last te hebben van een soort photographers block. 
Mijn camera en ik waren jaren onafscheidelijk, maar sinds ik fulltime werk ontbreekt het me gewoon aan tijd en energie om hem overal mee naar toe te slepen. Een tijdje werd dit gat nog opgevuld door de camera van mijn iPhone, maar ook dat stadium ben ik inmiddels gepasseerd. Ik wil wel graag fotograferen, maar ik weet gewoon niet zo goed wat en ik blijf een beetje hangen.

Mijn eerste stap was het zoeken naar een nieuwe fotografie cursus, immers daar krijg je weer inspiratie, leer je nieuwe dingen en word je gedwongen aan de slag te gaan. Probleem is echter dat ik ook al een thuisstudie volg, sport, een relatie heb, familie en nog vrienden ook. Een cursus naast al dit wordt dus nu gewoon een beetje veel.

Vervolgens ging ik eens kijken op fotografie webshops naar nieuwe spullen voor mijn camera, dat zou me immers een nieuwe impuls moeten geven. Dat deed het ook zeker en ik werd verliefd op een lens, maar ja daar moet ik toch echt nog even voor sparen….

Met de gedachte aan sparen voor de lens verdween ook weer mijn inspiratie en momenteel ben ik op het punt beland waarop ik alle blogs en printerest afstruin naar mooie foto’s. En elke keer als ik dan inspiratie krijg door een foto, sla ik hem op en neem ik mezelf voor die avond echt aan de slag te gaan. Maar als ik dan ’s avonds eindelijk thuis ben en heb gekookt, plof ik rond half 9 toch liever met mijn benen omhoog op de bank dan dat ik mijn camera pak en daarbij is al mijn inspiratie en motivatie verdwenen….

Ik wil zo graag weer lekker fotograferen en vervolg geven aan onderstaande foto’s!
Hebben jullie tips hoe ik uit mijn fotografie blues kan komen? 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.