Het nieuwe TV seizoen

01.09.2013
Ik ben gek op tv kijken en ik vind het nog leuker om te ontdekken wat er allemaal nieuw is op tv. Door mijn stage bij Eyeworks heb ik een hele andere kijk gekregen op tv programma’s en kan ik er niet echt onbevangen naar kijken, maar dat maakt het niet minder leuk. Hoewel het nieuwe seizoen officieel op 2 september begint zijn veel programma’s deze week al begonnen. Genoeg reden dus om te bekijken wat de nieuwe programma’s zijn en welke terug komen! 
Niet alle programma’s zijn nieuwe concepten, maar sommige programma’s zijn zo goed dat we ook best het tweede, derde of vierde seizoen willen zien toch? 

Uiteraard kan ik niet om The Voice of Holland heen. Gisteravond werd de eerste aflevering uitgezonden en het niveau licht wederom erg hoog. Hoewel ik in eerste instantie enigszins sceptisch was over de nieuwe samenstelling van de jury vind ik het toch een goede combi al vond ik Nick en Simon met Roel toch wel leuker. 

Een programma dat altijd hoog op mijn favoriete lijstje blijft staan is All you need is Love, hetgeen nu in het format van Love is in the Air te zien is op de woensdag avond van RTL. Het ultieme programma om te kijken met een kop thee, een stuk chocolade en een doos tissues. Wat is er mooier dan gezinnen die met elkaar worden herenigd, heerlijk toch? Ik kijk nu al uit naar de kerstspecial!

Als nieuws junkie en groot liefhebber van actualiteiten programma’s vind ik het nieuwe programma, RTL Late Night van Humberto Tan erg leuk. Iedere werkdag om 22:30 ontvangt Humberto gasten die de betreffende dag in het nieuws waren. Door Humberto’s brede kennis en scherpe analyses vind ik het tot nu toe een erg leuk programma al had ik gehoopt op een iets lager RTL Boulevard gehalte.

We hebben er even op moeten wachten maar afgelopen maandag begon het nieuwe seizoen van HNT op Rtl 5. Hoewel het typisch zo een programma is waarvan ik uiteindelijk maar 40% van de afleveringen zie, blijf ik het leuk vinden. Dit jaar een nieuwe presentatrice, na Yvke en Daphne is het nu de beurt aan Anouk Smulders om de meiden in het gareel te houden. 

De serie Overspel van de VARA is al sinds 11 augustus bezig maar doordat ik nu ziek thuis ben ben ik het gaan kijken en ben ik inmiddels verslaafd. Het is een serie die lekker wegkijkt maar waar toch spanning in zit. De serie is iedere zondag om 20:30 te zien en uiteraard gratis terug te kijken via uitzending gemist. 

Eerlijk gebied me te zeggen dat ik niet alle programma’s heel erg leuk vind die vanaf dit seizoen te zien zijn. Zo zag ik van de week een stukje van Het Wilde Oosten en Samantha en Michel Willen Rust en hoewel beide programma’s worden geproduceerd door Eyeworks moet ik toch eerlijk zeggen dat het niet mijn ding is. Gelukkig voor mijn ex-collega’s dachten veel mensen daar toch anders over want de kijkcijfers waren behoorlijk goed. Ook nieuw op de buis is de serie Verliefd op Ibiza. De serie, wat een vervolg is op de gelijknamige film, zal vanaf het najaar te zien zijn bij SBS. Eerlijk gezegd heb ik blauw gelegen om de film, niet omdat deze zo grappig en goed was maar omdat hij zo verschrikkelijk slecht was, ik ben dan ook erg benieuwd of de serie nog slechter is, als dat al überhaupt mogelijk is. 

Op een paar series maar niet gefreesd in seizoen 2013-2014 zijn ook onderstaande series weer van de Partij
– Homeland
– Glee
– Flikken Maastricht seizoen 8 [Verwacht februari 2014]
– Divorce seizoen 2
– Dokter Deen seizoen 2

Vaste programma’s die ik altijd wel kijk zijn Nieuwsuur, Een Vandaag, Hollandse Zaken en het Famili

Welke programma’s kijken jullie het liefst en waar kijken jullie naar uit? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.