Lovely Monday

10.09.2013
Als mijn wekker vanmorgen om 06:45 een vrolijk riedeltje begint te spelen weet ik niet hoe snel ik uit bed moet springen, heerlijk het is weer maandag! Doordat het nu herfst wordt is het nog lekker donker in huis en zelf een beetje fris. Ik heb mazzel dat ze buiten al bezig zijn met het gas want ik geniet van een lauwe douche, heerlijk om mee wakker te worden. Als ik nog even snel Nu.nl bekijk lees ik dat er vrijwel geen trein verkeer is tussen Amsterdam en Schiphol, weer iets positiefs! Mijn dag en week kunnen niet meer stuk!

Foto

Tsja… Mijn dag begon dus niet helemaal zoals ik hem in mijn hoofd had.  Maar hoewel ik de deur uit ging met de gedachte dat deze dag gedoemd was te mislukken, is het allemaal lang niet zo erg als gedacht. 

De vertraging tussen Amsterdam Amstel en Schiphol viel mee waardoor ik slechts 5 minuten later op kantoor kwam dan normaal. Het kopje thee wat ik op het station haalde [iets wat ik nu kon doen door de lichte vertraging] was zo lekker warm dat ook de lauwe douche snel vergeten was en zelfs het weerbericht viel minder erg uit dan voorspeld. 

En als de maandagochtend dan eigenlijk wel heel erg mee valt dan kan het natuurlijk voor de rest van de week alleen nog maar beter worden!

En hoewel ik maandag altijd een van de minste dagen van de week vind heb ik vandaag wel heel veel om naar uit te kijken. Zo kan ik vanavond de nieuwste aflevering van Newsroom kijken, kan ik morgen Chollers Utd. gaan aanmoedigen, heb ik woensdag een personeelsuitje en op vrijdag viert een van mijn beste vriendinnetjes haar 24ste verjaardag. Oftewel voor ik het weet is niet alleen de maandag al weer voorbij maar zelfs de hele week!

Nog even wat tips om de maandag goed door te komen:

  1. Zorg dat je alle voorbereidingen voor de maandag al op zondag avond doet. Op maandag ochtend kom je meestal net even iets moeilijker je bed uit dan op andere dagen. Als je kleding dan al klaar hangt, je lunch al in de koelkast ligt en je ontbijt al deels voorbereid is scheelt je dat dus een hoop tijd en kun je het je je iets makkelijker veroorloven om een extra keer te snoozen.
  2. Plan iets leuks op maandag avond. Door iets leuks te plannen op de maandag avond heb je de hele dag iets om naar uit te kijken en kun je daar naar toe leven.
  3. Smile! Doorgaans zijn mensen op maandag iets norser dan op andere dagen en als je zelf dan ook al een beetje nors kijkt dan wordt het natuurlijk een grote norse boel, dus lach en steek mensen aan met je vrolijkheid.
  4. Lunch extra lekker! Hoewel veel mensen juist op vrijdag kiezen voor een extra lekkere lunch uit de kantine zou ik juist willen pleiten om dat op maandag te doen, het zorgt voor een iets lekker begin van je week. [En met lekker bedoel ik natuurlijk niet automatisch een broodje kroket ;)]
  5. Probeer op zondag op tijd naar bed te gaan. Uitgerust wakker worden is het halve werk. 

Hoe komen jullie de maandag door? 


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.