My weekly [Food] Diary

24.09.2013
Voorbereiden op de Dam tot Dam vergt een drastische aanpassing van mijn normale eetpatroon. Het was een week van schransen, voornamelijk pepernoten, eierkoeken en pasta verdwenen in mijn mond, maar genoten heb ik zeker en op de lijn letten, dat doe ik vanaf morgen! 

Picture

                                                                                         Zondag 15 September
Hoewel ik al vroeg wakker werd, viel ik al snel weer terug in slaap en werd ik om 10 uur gewekt door mijn wekker. Het was tijd om uit bed te gaan en me in mijn hardloopkleding te hijsen voor een training met Nike. Na een rondje van 8 kilometer kwam mijn vriend me ophalen bij de Nike store omdat we samen een nieuwe outfit voor de Dam tot Dam zouden uitzoeken. Helaas vond ik bij Nike niet wat ik zocht en ook de H&M had niet waar ik naar op zoek was. Maar niet getreurd want mijn lieve vriend stelde namelijk voor om pannenkoeken te gaan eten, hij had namelijk gehoord over een restaurant waar ze deze glutenvrij serveerde. Een geweldig lekker en lief plan natuurlijk, dus liepen we samen naar het restaurant waar ik een heerlijke pannenkoeken met appel, kaneel en noten at. Eenmaal thuis ging ik snel douchen en aankleden en at ik nog snel een mineola waarna we met de auto naar mijn ouders gingen. Na gezellig wat te hebben gedronken bij mijn ouders gingen we met z’n viertjes naar Kokusai, een sushi restaurant in Amstelveen waar we heerlijk hebben gegeten. 

Picture

Maandag 16 september
Vandaag begon ik mijn dag met de Earlybird training van Nike in de Zilverentoren. Zonder ontbijt ging ik de deur uit, daar had ik simpelweg geen tijd voor. Na de training kocht ik een grote bak magere Franse kwark bij de AH to go die ik op weg naar mijn werk op at. Eenmaal op mijn werk at ik nog 2 appels en dronk ik veel water, koffie en thee. In mijn lunchpauze at ik 2 eierkoeken en een banaan en tussendoor at ik weer een appel. Eenmaal thuis besloot ik voor gebakken aardappeltjes met rodekool en een tartaartje te gaan. Als toetje verwende ik mezelf met een bakje vanille kwark en een chocoladekoekje. 

Picture

                                                                                         Dinsdag 17 september
Zoals gebruikelijk begon ik ook vandaag weer met havermout. Omdat ik nu een week lang niet train om een beetje rust te houden voor de Dam tot Dam heb ik besloten naar station RAI te fietsen, zodat ik toch aan mijn minimale hoeveelheid van 30 minuten bewegen per dag kom. Op het station haal ik mijn grote beker thee uit mijn tas te voorschijn en kom ik nog een oude bekende tegen, waardoor ik een lekker praatje heb onderweg naar werk. Op kantoor eet ik in de ochtend 4 crackers en tussen de middag een bakje Griekse yoghurt. Rond een uurtje of 4 neem ik een appel en een kopje groente boullion. Onderweg naar huis begint het te regenen dus ik besluit extra hard door te trappen en zet koers naar de AH. Bij de AH haal ik lekkere roerbakgroente en druiven. Eenmaal thuis flans ik nasi in elkaar met een omelet en wat sate saus. Een toetje heb ik expres niet gehaald, maar ik besluit tegen al mijn voornemens in om vandaag healthy te zijn en pepernoten te gaan bakken….. De pepernoten zijn heerlijk en ik kan er niet vanaf blijven en zelfs na het tandenpoetsen proef ik ze nog, jummie. 

Picture

Woensdag 18 September
Vandaag besluit ik eens wat anders met mijn havermout te doen, in plaats van kaneel voeg ik wat speculaaskruiden aan mijn havermout toe. Vervolgens fiets ik door de regen naar de RAI en eenmaal op het perron haal ik mijn thee weer uit mijn tas en neem ik ietwat slaperig plaats in de trein. Tussendoor eet ik een pakje crackers en drink ik veel detox thee en water. Tussen de middag eet ik een bakje yoghurt en om 4 uur eet ik een appel met een kopje boullion. Eenmaal thuis heb ik verschrikkelijk veel zin in een broodje ei dus bak ik 2 eitjes en doe ik wat pesto op mn brood, rucola en wat Italiaans ham, heerlijk! Als ik net klaar ben met eten komen mijn ouders een kopje koffie drinken en eten we de overgebleven pepernoten op. 

Picture

Donderdag 19 september
Vanmorgen ging ik weer van start met havermout. Onderweg naar kantoor drink ik nog wat thee en op kantoor zet ik het thee drinken voort. Tussen de middag is het zo druk dat het van pauze houden niet echt komt en het eten dat ik bij me heb wordt gekaapt door een collega… jammer! Ook het fruit is op, op kantoor en ik verga van de honger. In de namiddag besluit ik dan maar lekker te gaan koken en nodig mn vriend ook uit.  Na werk haal ik eerst mn fiets op bij de fietsenmaker en cross vervolgens naar supermarkt 1 waar alle schappen leeg zijn dus vervolg ik mijn weg naar supermarkt 2 waar ook al bijna niets te krijgen is…. Jammer! Uiteindelijk weet ik toch nog een lekkere pasta pesto in elkaar te draaien en samen genieten we van ‘ons’ gerecht! 

Picture

Vrijdag 20 september
Ik begin de dag met een bak yoghurt met vers fruit, heerlijk, zo wil ik altijd wel wakker worden. Ik had mazzel dat het gesneden fruit bij mijn AH allemaal met 35% was terwijl het nog dagen goed was, lekker makkelijk dus. Onderweg naar kantoor had ik weer mijn grote bak thee bij me en op kantoor ging ik toch maar weer voor een kopje koffie. Mijn twee boterhammen met kipfilet at ik al om half 11 en in mijn pauze haalde ik weer snel spelt eierkoeken, love them. Eenmaal thuis maakte ik wraps met heel veel groente en wat gehakt, ik ben echt gek op wraps! Als toetje ging ik voor een bakje yoghurt met wederom vers fruit en de rest van de avond was ik vooral druk met bloggen en wat administratie. 

Picture

                                                                                         Zaterdag 21 september
Na heerlijk te hebben uitgeslapen sta ik op met een grote bak yoghurt met fruit en muesli. Vervolgens draai ik wat wasjes, breng 2 pakketjes naar het postkantoor en fiets ik naar het Leidseplein waar ik met vriendinnetje Annemijn heb afgesproken. Rond een uurtje of 2 gaan we lunchen bij de Bagel & Beans waar ik een glutenvrije bagel met Italiaans ham bestel en een sapje, heerlijk! Vervolgens duiken we de overbevolkte Kalverstraat in en lopen we van de ene naar de andere winkel. Annemijn slaagt goed met shirtjes en nog meer shirtjes. Op de terugweg naar het Leidseplein stopte we nog even bij de Starbucks, onze favoriet. Eenmaal op het Leidseplein besloot ik toch H&M nummer 4 nog even in te duiken om te kijken of ze daar wel dat leuke jasje in mijn maat hadden en ja hoor! Uiteindelijk liep ik met het jasje en trui naar buiten, helemaal happy. Thuis had ik savonds nog wat Pasta Pesto over van donderdag dat ik besloot te eten, lekker makkelijk en na het eten plofte ik met warme chocolademelk, de Voque en chocolade op de bank, heerlijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.