My Weekly [Food] Diary

17.09.2013
Vorige week begon ik er al mee en deze week nummer 2. Een kort dagboekje over mijn eetgewoontes, maar ook een inkijkje in mijn dagelijkse leventje. 

Picture

Zondag 8 September
Vandaag was het tijd om samen met mijn ouders naar Bataviastad te gaan. Als ontbijt nam ik weer een glas lauw water met een halve citroen en een bak yoghurt met fruit, goji en alle andere mikmak. Eenmaal in Bataviastad bleken ze vrijwel niets leuks te hebben. De leuke items die er waren, waren niet in mijn maat of nog steeds onwijs duur, dus met lege handen zat ik na afloop op het terras met een kopje verse munt thee. Thuis had ik honger en maakte ik een [GV] Ciabatta broodje warm in de magnetron met kaas en legde er daarna wat rauwe ham en sla op, heerlijk! Een beetje sleepy ging ik op de bank wat dingetjes op uitzending gemist kijken, vergezeld met een huge latte met amandelmelk. Omdat ik mijn nieuwe pannen speciaal wilde inwijden, besloot ik voor mijn vriend risotto te gaan maken met champignons, kip en courgette. De nieuwe pannen zijn goedgekeurd, want de risotto was heerlijk en zo ook de rest van onze avond, lekker languit op de bank. 

Picture

Maandag 9 September
Mijn dag begon met een lauw koude douche en het enige wat me nog op kon warmen, was een bak dampende havermout die ik naar binnen werkte na mijn standaard water met citroen verhaal. Eenmaal op kantoor dronk ik tot de lunch een liter water weg en at ik een appel. Voor een lunch had ik geen tijd dus at ik tijdens een conference call mijn twee sneetjes met pindakaas op. Om 4 uur besloot ik nog maar een appeltje te eten, het zou nog een lange dag met vele vergaderingen worden en ik had nog flink wat energie nodig om die uren door te komen. Tijdens de laatste conference call om 7 uur at ik het reeds voorbereide avond maaltijd op en kon ik om kwart voor 8 eindelijk naar buiten. Vanuit kantoor ging ik direct door naar de sportschool om nog even 6 kilometer af te leggen op de loopband. Volledig uitgeput at ik mijn laatste 2 boterhammen met pindakaas op in de kleedkamer en ging ik snel naar mijn vriend waar ik als een roosje in slaap viel. 

Picture

Dinsdag 10 September
Ik werd wakker met honger, heel veel honger! Ik besloot toch eerst te beginnen met mijn citroen en lauw water. Mijn reguliere portie havermout besloot ik wat aan te passen en maakte een extra grote bak en voegde ook nog eens extra goji bessen en moerbeien toe. Eenmaal op kantoor, at ik gelijk mijn lunch, ik weet niet waar de honger vandaan kwam maar het was niet meer te stillen. Tot 12 uur kon ik het redden met wat water, maar toen nam ik een sprintje naar het fruit en at ik een banaan en een appel. Tijdens mijn lunchpauze besloot ik een andere soort honger te stillen en snelde ik mij naar het centrum van Hoofddorp om een flitsbezoekje te brengen aan de ZARA en PRIMARK, Met volle tassen kwam ik terug. Uit het werk liet ik me helemaal nat regenen, ik was werkelijk waar tot op mijn ondergoed drijfnat! Met een enorme bak soep en 2 bruine afbakbroodjes probeerde ik op te warmen, maar helaas tevergeefs. Uiteindelijk dronk ik 3 koppen warme choco, waarvan 2 met slagroom en at ik de overblijfselen van mijn chocolade reep op. 

Picture

Woensdag 11 September
Wederom een dag als gewoonlijk met een halve citroen in lauw water en een bak havermout. Op kantoor drink ik voor het eerst sinds tijden weer een dubbele espresso en weet ik ook direct waarom ik dat even niet meer deed. Tussendoor eet ik 2 rijstwafels met kipfilet en tik ik ongemerkt een liter water weg voor de lunch. Als lunch eet ik 4 crackers met kipfilet en eet ik onderweg naar buiten nog snel een appel. Vandaag is het tijd voor ons personeelsuitje, dus in de bus wordt er flink op los gesnoept en voor mij is er een cola lolly, oh wat is een cola lolly toch lekker! Tijdens het uitje laat ik mij van mijn meest sportieve kant zien en ren ik van hort naar her en na afloop ben ik dan ook blij dat ik een munt thee kan drinken en nog 2 rijstwafels met kipfilet kan eten, terwijl mijn collega’s aan de oh zo verleidelijke bitterballen zitten. Van te voren wist ik al dat het eten op dit uitje een flinke deceptie zou gaan worden, omdat er vanuit de beach club geen rekening met mijn allergie kon worden gehouden en ik dus voor mijn eigen eten moest zorgen. Ik besloot 300 gram groente mee te nemen, omdat dit het enige was wat ik een beetje goed kon houden zonder koeling. Leuk is anders als iedereen aan de hamburgers, friet en saté zit en met wat jaloerse blikken naar andermans borden heb ik uiteindelijk al mijn groenten opgegeten. Natuurlijk leverde het weer de nodige vragen en roddels op dat ik alleen groente at, maar daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Eenmaal thuis rond half 11 had ik verschrikkelijke honger, niet zo gek als je ziet wat ik tot dan toe had gegeten en dus besloot ik een bak met yoghurt en fruit te maken en dook na een langdurige en warme douche snel mijn bed in. 

Picture

Donderdag 12 September
Holy moly, mijn wekker ging al om 06:15 uur in verband met een breakfast meeting. Door deze belachelijke tijd, was ik maar moeilijk uit bed te krijgen en was het mazzel dat ik al een portie havermout had voorbereid. Terwijl mijn havermout stond op te warmen, dronk ik weer citroen met lauw water en ging daarna aan de slag met mijn havermout. Op het station moest ik echt een cafeïne shot hebben om de dag door te komen en dus rende ik nog even langs de Starbucks. Eenmaal op kantoor ging ik vol aan de bak en wilde ik om half 11 lekker aan mijn rijstwafels beginnen, toen ik tot de ontdekking kwam dat ik niets mee had gebracht voor er op… Omdat ik toch wel erg veel trek had, besloot ik de 5 rijstwafels maar gewoon zonder iets te eten en weg te spoelen met een kopje groene thee en water. Tussen de middag eet ik een bakje yoghurt met fruit en kan ik maar moeilijk wakker blijven. Eenmaal uit het werk schuif ik aan bij mijn ouders voor een heerlijk kopje warme tomatensoep met  brood! Na het eten ga ik naar m’n vriend voor de nieuwste aflevering van Suits! 

Picture

Vrijdag 13 September
Vandaag begin ik mijn dag voor de verandering eens niet met water met citroen, omdat ik ben vergeten nieuwe citroenen te halen. Met een bak havermout achter m’n kiezen, begin ik aan vrijdag de dertiende. Het is een gekke dag op kantoor en ik heb tussendoor geen tijd om te eten. Als lunch besluit ik spelt eierkoeken te halen en als ik pepernoten in de winkel zie liggen, kan ik ze niet langer onaangeraakt voorbij lopen en verdwijnt er ook een zakje pepernoten in mijn mandje. Binnen no time zijn de pepernoten op en tussen m’n lunch en diner eet ik 4 eierkoeken, ik heb de afgelopen dagen een onstilbare honger, waar komt die toch vandaan? Eenmaal thuis maak ik snel een salade met warme kip en pak ik snel het cadeautje in voor een vriendinnetje dat die avond haar verjaardag viert. Na snel nog even mijn nagels te hebben gelakt, spring ik op de fiets in mijn nieuwe outfit en kom ik aan op de verjaardag van vriendinnetje Zowy. Op de verjaardag is er een overvloed aan lekkers, maar aangezien mijn buik niet helemaal mee werkt, besluit ik even niets te nemen. 

Picture

                                                                                       Zaterdag 14 September
 Ondanks dat ik redelijk laat thuis kwam van het feestje, word ik al rond 8 uur wakker en besluit nog even tot 9 uur te blijven liggen. Als ontbijt neem ik een grote bak yoghurt met fruit en superfoods. Vervolgens draai ik nog wat wasjes, verschoon ik m’n bed en ga ik met de stofzuiger door het huis. Voor ik het weet is het al half 11 en loop ik richting de metro om bij mijn ouders de auto op te halen. Rond een uur kom ik aan bij het voetbalveld waar mijn vriend moet spelen en in de stromende regen zie ik hoe zijn team 8-0 wint mede door zijn treffer en assist. Na het voetballen rijden we naar de naastgelegen Nike Factory Store waar we eigenlijk allebei niet echt slagen. Vervolgens maken we een pitstop bij de Mac en ik eet ik voor het eerst sinds tijden junkfood. Na thuis even wat spullen te hebben gedropt, rijden we naar mijn schoonouders die het avond eten al weer klaar hebben. Omdat ik nog bomvol zit van de mac hou ik het bij een klein stukje vlees en wat groente. Na een gezellig avondje rijden we naar huis en stelt mijn Mac flurry verslaafde vriendje voor om er een te gaan halen en dus belanden we voor de 2de keer op 1 dag bij de Mac…. OEPS! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.