Nike Training – Be an Early Bird

18.09.2013
Stond ik zondag om 11:20 uur voor de Nike store in de Kalverstraat, maandagochtend was het een heel wat minder christelijke tijd. Al om 06:45 uur stond ik voor de deur van de zilveren toren voor een Nike training Class, early bird session. 
Met het slaappoeder van Klaas Vaak nog in mijn ooghoeken, nam ik plaats op een ‘just do it’ yoga matje. Op de elfde verdieping van de zilveren toren, met prachtig uitzicht op de ontwakende stad Amsterdam zou onze work-out plaats gaan vinden.  Voordat we aan de slag gingen, was daar allereerst een korte introductie van trainer Lars, waarna Bladerunner en Paralympisch kampioene Marlou van Rhijn werd geïntroduceerd. Marlou, die geen onderbenen heeft, traint 2 keer per dag 4 uur en heeft maar een doel, winnen! Ik vind het echt inspirerend en heel bewonderenswaardig dat ze met haar beperking zoveel kan, doen en wil, daar kunnen velen nog wat van leren! 

Na het inspirerende verhaal van Marlou was het tijd om wakker te worden en aan de slag te gaan. Gehuld in een speciaal Nike shirt dat we allemaal kregen met de tekst: “Lift more, Smile, Repeat” begonnen we aan de training. Het was een gevarieerde training afgewisseld met korte stukjes joggen op de plaats. Alle zones werden aangepakt, armen, buik, benen en natuurlijk niet te vergeten ook de billen. Voor iemand die nog geen 6 uurtjes slaap had gepakt, vond ik dat ik het best behoorlijk deed en ook het niveau kon ik goed bijhouden. 

Trainer Lars gaf ons geen rust en van een rustige ochtend work-out was zeker geen sprake, als je een bikkel bent, ga je door was zijn motto en geloof me, dan is opgeven geen optie meer. Tijdens de buikspieroefeningen had hij zelfs een speciale afkorting bedacht, BMW; ‘Buikspieren moeten werken’, en werken hebben ze ook zeker gedaan! Maar zoals Lars zelf al zei; ‘Nu haat je me, maar als je straks in de spiegel kijkt denk je, dank je wel Lars’. 

Uiteindelijk was de sessie om 07:45 uur afgelopen en was het tijd om me aan te kleden en richting kantoor te gaan. Hoewel ik veel te kort had geslapen en aanvankelijk mijn ogen nauwelijks open kon houden, liep ik nu huppelend naar Amsterdam Centraal om de trein richting Hoofddorp te pakken. Er is even wat motivatie en nog veel meer doorzettingsvermogen voor nodig om er heen te gaan, maar eigenlijk zat ik frisser en fitter dan normaal op kantoor! 

Wil jij ook een keer mee doen aan de Nike early bird sessions? Hou dan de Facebook pagina van NTC in de gaten! De trainingen zijn gratis en er is zelfs de mogelijkheid om hele gave Nike free trainers te gebruiken tijdens de sessie, dus meer dan genoeg redenen om een keertje langs te gaan toch? 

Wat mij betreft ben ik er over 2 weken weer bij, want de dag na de Dam tot Dam loop is me net iets te veel van het goede. Hopelijk hebben ze dan wel een paar van die gave Nike trainers in mijn maat, want ik zou ze dolgraag eens willen proberen! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.