Nog 7 dagen tot de Dam tot Dam Loop

16.09.2013
Vandaag over precies een week is het zo ver, de Dam tot Dam loop! Na al jaren de ambitie te hebben om hem te gaan lopen, is het dit jaar dan eindelijk mogelijk. Stiekem vind ik het best wel spannend en ben ik al bezig met de voorbereidingen voor zondag
Om het maar gelijk te zeggen, ja ik ga hem lopen. De afgelopen weken waren misschien niet de ultieme weken om me voor te bereiden op de loop en ik zal ook zeker geen wereldtijd neer zetten, maar meedoen is belangrijker dan mijn tijd. Er moet wel iets heel geks gebeuren, wil ik hem niet gaan lopen en hoewel er afgelopen week meerdere malen is gezegd dat ik het niet zou moeten gaan doen, doe ik het toch. Noem het koppig, noem het dwars, ik doe het gewoon.

Goed, dat gezegd hebbende, nu verder met de leuke dingen van de Dam tot Dam want hoe gaaf gaat het worden?! Een aantal jaar geleden stond ik al eens bij de finish te kijken en kreeg ik last van plaatsvervangende kippenvel, terwijl ik niemand kende die op dat moment aan het lopen was. Moet je na gaan als je daar zelf loopt en je door al die mensen wordt aangemoedigd, alleen bij het idee al krijg ik kippenvel!

Maar goed, voor ik in Zaandam ben, moet ik al 13 kilometer succesvol hebben afgelegd en hoewel dat vast wel goed gaat komen, ga ik van de week nog een paar lichte trainingen doen. Vandaag ga ik allereerst meedoen met de Nike ‘Run the Distance’ challenge bij de Kalverstraat en loop ik een kilometertje of 7. Vervolgens staan er nog twee korte loopjes van 5 kilometer op het programma op dinsdag en donderdag waarna het voornamelijk rustig aan doen wordt. Een andere voorbereiding is mijn schoeisel, loop ik doorgaans iedere dag van de week op pumps, is dat vanaf maandag echt verboden. Eigenlijk had ik me dit vorige week al voorgenomen, maar ik kon me niet inhouden….. [ze stonden gewoon zo leuk bij mijn outfit!]

En dan mijn outfit, want die heb ik nog niet! Ik zou gaan lopen in het shirt van de transplantatie stichting maar helaas blijkt het shirt nog niet af te zijn en kan ik er dus pas met de halve marathon in lopen. Stiekem vind ik het een heel goed excuus om morgen in de Nike store een nieuw shirtje te kopen…. wat vinden jullie? Welke kleur zal ik aan doen?

Qua voeding moet ik nog even een plan op gaan stellen met wat ik ga eten. Vandaag ga ik me door middel van wat boeken even verdiepen in de beste voeding, voor, tijdens en na de loop en daar zal ik van de week ook nog even een post over schrijven zodat al mijn mede hardlopers ook weten hoe ze zich qua voeding het beste kunnen voorbereiden op zondag! 

Hoewel ik het best wel spannend vind, heb ik er vooral mega veel zin in en wordt het volgens mij een hele mooie dag en een prestatie waar ik uiteindelijk heel trots op mag zijn. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.