Op weg naar de finish: Toeschouwers

22.09.2013
Zondag is het zover, de Dam tot Dam loop. Hoewel uitlopen belangrijker is dan mijn tijd, wil ik er toch alles aan doen om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Voorbereiden op een wedstrijd is niet alleen een kwestie van trainen, het gaat ook om voeding, je hardloop uitrusting, je mindset en supporters. In aanloop op de Dam tot dam zal ik vanaf vandaag iedere dag een artikel plaatsen, dat je moet klaarstomen voor de loop naar Zaandam. Eerder schreef ik al over de juiste voeding en mindset en uitrusting, nu ben je er als loper helemaal klaar voor, nu de toeschouwers nog!  
Voelen jullie ook al de kriebels in jullie buik voor morgen? Ik kan je verklappen dat ik ze sinds gisteren voel hoor! Gelukkig heb ik me de afgelopen dagen goed voorbereid en weet ik zeker dat het goed komt. Daarbij heb ik ook heel veel zin om bij de finish mijn lieve vriend en ouders te zien die ongetwijfeld verschrikkelijk trots op me zullen zijn. 

Daarbij kun je natuurlijk van te voren ook alvast wat spullen droppen bij de mensen die je op staan te wachten in Zaandam. Zo heb ik zelf alvast een joggingbroek, trui, cocos water en 2 muesli repen bij mijn ouders gedropt die ze mee nemen voor me. 

Goed, wij lopers zijn wel voorbereid. Vanavond eten we weer lekker koolhydraat rijk en gaan we op tijd slapen en dan komt het allemaal goed. De mensen die zich vandaag en morgen pas echt moeten gaan voorbereiden zijn onze toeschouwers! Ja, denk maar niet dat je er zo makkelijk van af gaat komen met een beetje langs de route staan en lief lachen, wij willen support, wij willen aanmoedigingen, wij willen muziek en nog veel meer! 

Omdat niet iedereen mee kan rennen maar toch hun steentje bij willen dragen hierbij een paar tips voor toeschouwers. 
Lieve vrienden en familie, jullie weten bij deze wat jullie te wachten staat 😉

Spandoeken:
Ken je iemand die mee rent? Hoe gaaf is het dan als je ene spandoek voor die gene maakt? Ook als je niemand kent maar de lopers toch een hart onder de riem wilt steken is een spandoek de ideale manier. Verzien een originele en humoristische tekst en je hebt gegarandeerd succes! 

Muziek:
Niets werd zo opzwepend als goede muziek, dus wil je dat de lopers net even wat energierijker en vrolijker langs je lopen zorg dan voor lekkere opzwepende muziek met een goede beat! 

Bloemen:
Sta je langs de route op de laatste paar kilometers haal dan ergens hele goedkope bloemen en deel ze een voor een uit aan mensen waarvan je vindt dat ze het verdienen. 

Juichen en Aanmoedigen:
Komen er lopers aan, ga lekker los, ga juichen, springen, zingen etc. Maar zorg dat het een gezellige boel blijft langs de route! 
Zie je lopers die er een beetje doorheen zitten? Moedig ze aan, een aanmoediging kan iemand er echt doorheen helpen! 

Je vrienden, geliefde, familie:
Lopen er mensen mee die je kent, toon dan hoe verschrikkelijk trots je op ze bent door ze in ieder geval bij binnenkomst een hele dikke knuffel te geven! Denk er aan dat het misschien handig is om een flesje water en een banaantje mee te nemen voor de loper want na 16 kilometer is dat wel het minste dat ze hebben verdient! 

Hieronder vinden jullie de route van de Dam tot Dam, misschien zie ik jullie morgen nog wel? Ik start pas om 14:30 dus mocht je in Zaandam staan, niet weggaan voor 4 uur he? 😉

Lieve allemaal, 

voor iedereen die morgen de Dam tot Dam gaat lopen, zowel de 10 M als de Ladies run, heel veel succes. 
Jullie kunnen het!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.