Product Review: Pukka’s Detox thee

19.09.2013
De afgelopen dagen heb ik een onstilbare honger waar ik ook schaamteloos aan heb toegegeven. Frietjes, pepernoten, chocolade, ijs en sushi schransen, echt lekker was ik niet bezig. Het is dan ook om die reden dat ik maandagmiddag in mijn lunchpauze even een bezoekje bracht aan mijn favoriete natuurwinkel en detox thee kocht. 
Bij Kruiderij Rozemarijn hebben ze onder andere een groot assortiment thee en louter kundig personeel die je kunnen helpen de juiste keuzes te maken. Na lang wikken en wegen besloot ik voor een doosje Detox thee van theemerk Pukka te gaan. Niet om de laatste plaats vanwege de mooie vormgeving, dat moet ik toegeven, maar ook omdat de ingrediënten in deze thee mij het meeste aanspraken in vergelijking tot andere detox theesoorten. 

Mijn interesse voor detox thee komt voort uit een interview dat ik laatst zag met Rens Kroes, inderdaad de zus van. Zij vertelde dat iedereen een kopje detox thee per dag zou moeten drinken. Omdat ik uit het verhaal van Rens niet duidelijk kon opmaken wat het nut van detox thee is, ben ik zelf maar wat gaan googelen. Detox thee ondersteunt je lichaam te reinigingen en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast bevat detox thee geen cafeïne, reduceert het stress en ondersteunt het je concentratievermogen. Na alles wat ik las vond ik het in ieder geval de moeite waard om het een keertje uit te proberen. 

En dan de smaak; ik begon een beetje huiverig aan mijn kopje, organische thee vind ik doorgaans namelijk niet zo lekker. Daarbij drink ik normaal altijd zoetjes in mijn thee en besloot ik ook daar per direct mee te stoppen. Toch viel de smaak me uiteindelijk heel erg mee. De thee moet volgens het doosje vijf minuten trekken, hetgeen normaal zorgt voor een hele sterke thee waarbij je direct de aanslag op je tanden voelt zitten, maar ook dat was bij deze thee niet het geval. Het is een heel rustige en neutrale smaak waar ik eigenlijk wel lekker van kon ontspannen. 

Of het werkt, daar heb ik eerlijk gezegd nog geen idee van. Als ik de verhalen op internet mag geloven, kan het wel een tijdje duren voordat je merkt dat het werkt. Maar ik denk altijd, baat het niet, dan schaadt het niet. 

Vanaf nu drink ik dus iedere dag een kopje detox thee. Spreekt detox thee jullie aan? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.