Throwback Thursday – Me and my Starbucks

27.09.2013
Ik weet het nog als de dag van gisteren, het was april 2007 in Parijs tijdens een studiereis. Na vele verhalen van vriendinnetje Kim over haar Amerikaanse Starbucks avonturen, was ik meer dan benieuwd naar de Amerikaanse koffieketen. Hoewel ik in die tijd nooit koffie dronk, moest en zou ik het ook een keer proberen en zodoende maakte ik in Parijs mijn eerste kennismaking met Starbucks. 
Tijdens deze studiereis heb ik 2 keer koffie gedronken bij de Starbucks [zie onderstaande foto’s], een Vanilla latte en een Frappuchino, en ook besloot ik gelijk een mok te kopen die nog veelvuldig wordt gebruikt. Mijn moeder vond het maar gek om zo veel geld te betalen voor een kopje koffie en ik dronk toch nooit koffie? Het hele koffie smaakjes concept was destijds nog volledig nieuw en onbekend in Nederland en er waren maar weinig mensen die destijds al eens een Starbucks van binnen hadden bezocht.

Sinds een paar jaar zit er gelukkig een Starbucks op Schiphol en ow men, wat heb ik daar al veel geld uitgegeven. Het is zelfs zo erg dat een aantal barista’s mijn koffierecept weten en dat als ik aan kom mijn koffie al is bereid…. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik 50% van mijn scriptie bij de Starbucks op Schiphol heb geschreven. Maanden heb ik daar zeker 3 maal per week gezeten, gewapend met mijn Macbook en koffie. Thuis kon ik niet de concentratie vinden om te werken en werd ik al snel afgeleid door tv en internet, maar bij de Starbucks kon ik uren lang door knallen zonder ook maar 1 keer mijn Facebook te checken. 

Tegenwoordig bezoek ik Starbucks een stuk minder frequent en dat terwijl ik minimaal 10 keer per week er langs loop, noem het gerust ultieme zelfbeheersing, want het liefst zou ik iedere ochtend beginnen met een grande skinny sugarfree vanilla latte.

Wat ik trouwens nog steeds leuk vind om te doen, is om in het buitenland naar de Starbucks te gaan om daar de lokale drankjes te proeven, zo was ik In Thailand gek op de Matcha Green tea Frappuchino

Zucht…. de Starbucks, ik hou er van. Een heerlijk kopje koffie met een lekkere smaak en dan het liefst opdrinken in goed gezelschap. Of het nu regent, heel heet is of ik moet studeren, ik vind altijd wel een excuus om langs de Starbucks te gaan. 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.