Throwback Thursday: Mijn stage bij Eyeworks

13.09.2013
Toen ik begon aan mijn studie rechten wist ik direct waar ik stage wilde gaan lopen in mijn derde jaar. Het moest Joop van den Ende Theaterproducties worden of TV producenten Eyeworks, Endemol of Talpa. Het waren dan ook deze vier bedrijven die ik in november 2009 een brief schreef. Na veel wachten en teleurstelling kreeg ik begin mei 2011 toch het goede nieuws, ik mocht stage gaan lopen bij Eyeworks. 
Vrijwel direct na het versturen van mijn sollicitatiebrieven kreeg ik van 3 van de 4 bedrijven een afwijzing waaruit bleek dat zij niet aan juridische stagiaires doen. De moed zakte me in de schoenen want zo leuk vond ik mijn studie al niet en ik zag me zelf absoluut niet bij een rechtsbijstandsverzekeraar gaan zitten.

Om maar vooral aan de standaard stage bij een rechtsbijstandsverzekeraar te ontsnappen, schreef ik brieven naar iedere zender, theaterproducent en tv producent. Allen tevergeefs, want in februari had ik nog steeds geen stage. Ik besloot Eyeworks maar eens te bellen of mijn brief überhaupt wel was aangekomen, maar daar kon de dame in kwestie me niet mee helpen.

Toen brak het punt aan waarop ik mijn zoek veld ging verruimen en ook advocatenkantoren ging benaderen. Bij een kantoor werd ik binnen 2 dagen op gesprek uitgenodigd en werd ik een dag later aangenomen. Mijn docenten waren lyrisch want het bleek een gerenommeerd kantoor te zijn. Maar toen ik naar buiten liep, ontving ik namelijk ook een telefoontje van Eyeworks, of ik op gesprek wilde komen. Toen was ik lyrisch, wat nou een advocatenkantoor, op gesprek bij Eyeworks!

Voor de mensen die Eyeworks niet kennen, Eyeworks is het bedrijf dat is opgericht door Reinout Oerlemans, ook wel bekend als Arnie uit GTST. Eyeworks produceert naast TV programma’s ook films. Bekendste voorbeelden van Eyeworks producties zijn;

   Komt een vrouw bij de dokter, Flikken Maastricht, Nova Zembla, De                             Gelukkige Huisvrouw, Oh Oh Cherso
                                              en Obese.

Met trillende handjes en gekleed in een kokerrok stapte ik het gebouw van Eyeworks binnen. Al snel bleek dat ik over-over-over-dressed was. Het gesprek was leuk maar heftig, ze stelde me zwaar op de proef. Gelukkig doorstond ik het gesprek en wist ik me meer dan staande te houden en liep ik naar buiten met de met de meest coole stage ooit.

Mijn tien maanden durende stage was geweldig! Wat ik daar allemaal heb gedaan en heb beleefd, daar is maar een woord voor; LEGENDARY. Mijn collega’s waren geweldig en ik had de meest lieve en gezellige stagebegeleiders die ik me maar kon wensen! Als rechtenstudent liep ik natuurlijk stage op de juridische afdeling, maar daarnaast kreeg ik de mogelijkheid om ook alle andere afdelingen van het bedrijf te leren kennen. Zo sliep ik een paar dagen in Maastricht om te helpen bij de opnames van Flikken Maastricht [en moest ik uiteindelijk nog figureren met een dikke buik], was ik iedere zaterdag te vinden bij de opnames van Op Zoek naar Zorro en ging ik mee met opnames voor Help ons Kind is te Dik. Maar niet alleen helpen was aan de orde, ook dacht het hele bedrijf overal over mee en werd ook iedereen hierin heel serieus genomen. 

Nu heb ik helemaal niets met bekende Nederlanders, het zijn namelijk gewoon mensen die ook naar het toilet gaan, maar het bijwonen van de premières van New Kids Turbo, Dik Trom en Nova Zembla vond ik toch wel heel erg bijzonder. En blijkbaar vonden mijn collega’s het ook wel leuk met mij, want na mijn stage werd ik gevraagd nog 3 maanden extra te blijven. 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.