Als ik de loterij zou winnen

18.10.2013
Het is zo een ding dat wel eens door je hoofd speelt, wat zou ik doen als ik de loterij zou winnen. Vaak vind ik het antwoord op deze vraag heel veel zeggen over de persoon. Uiteraard zou ik ook best wel de loterij willen winnen, men zegt dan misschien wel dat geld niet gelukkig maakt, maar het maakt het een en ander wel een stuk makkelijker. 
Het allereerste wat ik zou doen als ik nu de loterij zou winnen is, schrik niet, ontslag nemen. Die zag je niet aankomen wellicht, maar het allerliefste zou ik communicatiewetenschappen willen studeren met een specialisatie in journalistiek en nieuwe media. En omdat dat in deeltijd een beetje lastig gaat worden en fulltime studeren financieel niet haalbaar is momenteel, is de loterij winnen de enige mogelijkheid om dit mogelijk te maken. 

Goed, dat is een ding dat ik heel graag zou willen doen, vervolgens zou ik heel graag een mooie reis willen maken met mijn ouders. Mijn ouders mogen kiezen waar ze heen zouden willen en hoewel ze gek zijn op Italië, weet ik dat mijn moeder heel graag nog eens naar de Bahama’s zou willen. 

Goed, dat is reis nummer 1, reis 2 is met mijn vriend naar Indonesië, een reis die we eigenlijk al in de planning hebben staan, maar die we dan iets luxer uit zullen voeren dan dat we dit nu zullen doen waarschijnlijk. Ook de andere reizen waar ik wel eens over droom, komen dan een stuk dichterbij, maar ik zou niet alles in een of 2 jaar willen doen. 

Verder weet ik dat mijn ouders stiekem ook wel heel graag een Macbook willen [hip he?], dus die zouden ze van me krijgen en ook mijn vriend sla ik natuurlijk niet over, dus die mag ook het een en ander roepen. Als iedereen zijn spullen heeft, zou ik graag met mijn ouders en het gezin van mijn vriend een leuk lang weekend weg willen doen naar Rome ofzo, dat lijkt me wel heel leuk en gezellig en zo kan iedereen er nog een beetje van profiteren. 

Naast leuke reizen en wat materiële zaken zou ik ook nog een deel aan goede doelen willen geven. Zo zou ik me gaan verdiepen in initiatieven die bezig zijn met de ontwikkeling van een draagbare kunstnier en ik zou deze mensen graag financieel willen ondersteunen om de ontwikkeling [hopelijk] sneller te kunnen laten verlopen. Daarnaast heb ik een zwak voor organisaties als Kika en de Cliniclowns en zou ik ook daar een bijdrage aan willen leveren. 

De rest van het geld, als er nog iets over blijft, zou ik goed wegzetten, zodat ik er in de toekomst ook nog van kan profiteren.

Persoonlijk denk ik dat als ik de loterij zou winnen, dat ik meer mijn hart zou volgen in het dagelijks leven. Nee, ik wil niet iedere dag winkelen en tot 10 uur in mijn bed blijven liggen, maar ik zou meer met mijn passies en interesses bezig willen zijn en ik denk dat dit makkelijker is als ik de loterij zou hebben gewonnen. 

Wat zouden jullie doen als je de loterij zou winnen? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.