Fancy sport tape

30.10.2013
Al sinds ik aan het hardlopen ben heb ik last van mijn knieën, in de loop der jaren heb ik werkelijk van alles geprobeerd om hier vanaf te komen maar het wonder medicijn kon ik maar niet vinden. De afgelopen tijd was het dus kiezen op elkaar en doorbijten, tot ik voorafgaand aan de halve marathon werd ingetaped. 
Ik heb een bak vol banden en braces en een schrift vol oefeningen van de fysio maar niets hielp. Net als mijn handen en vingers zijn mijn knieën hypermobiel, hetgeen betekend dat ik dingen kan die ik niet zou moeten en mogen kunnen en dat de banden in mijn knieën die gekke bewegingen niet tegen houden. Omdat dit misschien een beetje gek klinkt heb ik er maar even foto’s van gemaakt zodat jullie zien hoe vreemd mijn knieën zijn. 
V.l.n.r. Normaal, Gek, Gebogen en Gek en Tweede positie gek
Al een paar maanden keek ik naar sport tape in de winkels. Ik had er veel over gelezen en menig sporter zit tegenwoordig onder de felgekleurde tape. Maar telkens besloot ik het niet te kopen omdat ik niet goed wist hoe ik de tape in mijn specifieke geval het beste kon aanbrengen en of het uberhaubt wel voldoende support zou leveren in mijn geval.

Voor aanvang van de halve marathon naar de expo, een grote hal waar veel verkopers staan van hardloop gerelateerde producten. Een van de stands op de expo van van Remeaa, verkoper van sporttape. Op het bord bij de stand stond aangegeven dat je je hier gratis kon laten intapen en dus greep ik mijn kans. 

Na een een analyse van een fysiotherapeut werd het tape aan de achterkant van mijn knie aangebracht in 2, uiteraard knalroze, banden. Door de banden aan de achterkant van mijn knie te plaatsen zou mijn knie weerstand voelen bij het naar achterklappen waardoor deze beweging wordt verminderd. 

Eerlijk gezegd vond ik het best wel spannend om zo voor zo een grote en belangrijke loop zo iets te gaan proberen maar het was de enige mogelijkheid om het nu eindelijk eens door een deskundig persoon te laten tapen. En laten we eerlijk zijn, het zag er best wel professioneel uit om zo te gaan lopen, toch?

Mijn ervaring? 
Goed en dan mijn ervaring tijdens het lopen. Ik had oprecht veel baat bij de tape en minder last van mijn knie. Sterker nog, ik had maar 1 knie laten tapen en ik voelde heel duidelijk het verschil tussen mijn linker, ingetapet, en rechts, niet ingetapet, knie! Uiteraard is het niet zo dat de hele achterklap beweging is verdwenen, maar door de weerstand die de tape biedt, is de beweging wel aanzienlijk verminderd. Ik ben dus heel blij met de tape! 

De voordelen van de tape: 
Niet alleen ik heb baat bij de tape maar zoals je hierboven ziet zijn er nog veel meer sporters, in verschillende disciplines die er baat bij hebben. De tape ondersteunt en stabiliseert spieren, gewrichten en pezen en geeft daarbij ook verlichting bij pijn. Daarnaast heeft de tape nog een aantal voordelen, zo verbetert het de bloedcirculatie en bevordert het de lymfeafvoer waardoor je minder last van spierpijn zult hebben. 

Of je nu last hebt van je schouder, knie, enkel of rug, voor vrijwel iedere klacht kun je de tape gebruiken, het schijnt zelfs te helpen bij migraine! Nu zul je waarschijnlijk net als ik denken, maar hoe weet ik nu hoe ik de tape moet plakken voor mijn klacht? Daarvoor is inmiddels een website in de lucht met instructie filmpjes die je laten zien hoe je de tape kan aanbrengen en je advies geven over je klachten. 

Ik ga zeker een pak roze tape bestellen want ik ben erg enthousiast over het gebruik er van! Het voordeel is ook nog eens dat het 5 dagen blijft zitten en bestand is tegen water dus ik hoef het niet bij iedere training opnieuw aan te brengen!

Hierboven zie je een greep uit de producten van Remeaa. Omdat ik zo positief was over mijn ervaringen met hun tape heb ik ze benaderd en gevraagd of ik mijn lieve lezers, jullie dus, een actie mag aanbieden. Jullie raden het misschien al, dat is gelukt en dus mag ik jullie een korting van maar liefst 30% aanbieden op de producten van Remeaa! Dat betekend bijvoorbeeld dat je een rol met 20 strips al kunt bestellen voor €12,55 en een set voor een specifieke blessure al in huis hebt voor €9,05. Niet geheel onbelangrijk is ook om te melden dat je geen verzendkosten hoeft te betalen! 

Via de website van Remeaa krijg je deze korting als je deze link volgt en hun Facebook Pagina liked, dus bij deze heel erg bedankt Remeaa voor deze actie en natuurlijk voor het intapen van mijn knie! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.