Finale Holland’s Next Top Model

23.10.2013
Ik ben een lucky bastard, ik geef het toe. Gisteren kreeg ik zo maar een kaartje voor de finale van Hollands next top model! Al een aantal jaren ben ik gek op het programma en ook dit seizoen volg ik het op de voet. Uitzinnig van vreugde ging ik dan ook naar Hilversum!
Iets eerder dan normaal vertrok ik van mijn werk. De combinatie van wisselstoringen en kledingstress vond ik reden genoeg om mijn overuren een te gaan compenseren. Thuis had ik welgesteld een 15 minuten om te eten en me om te kleden, hetgeen natuurlijk niet lukte. Op het station scoorde ik daarom een sushi box voor onderweg, maar helaas kon deze niet helemaal aan mijn verwachtingen doen. In de trein deed ik ook nog even mijn laatste make-up en precies op tijd arriveerde ik op het media park in Hilversum waar Martine al stond te wachten. 

Snel gingen we studio 21 in die vol hing met posters van de 4 finalisten; Nikki, Bo, Anke en Daelorian. Eenmaal in de opname studio gingen we snel op zoek naar een plekje en mochten we uiteindelijk plaats nemen aan de rechterzijde van de catwalk, een prima plek waar we prima zicht hadden. 

Op voorhand had ik een voorkeur voor Bo en Nikkie, maar dacht dat Bo uiteindelijk zou gaan winnen. In vrijwel iedere aflevering doet zij het gemiddeld beter dan de andere meisjes en zijn ook de commentaren die zij in ontvangst mag nemen doorgaans het meest positief. Bo vond ik doorgaans heel krachtig overkomen op foto’s en meestal lukte het haar om iemand door een foto heen te trekken met haar sterkte blik. Nikkie daarin tegen is juist een heel mooi meisje dat in mijn ogen naturel het mooiste is. Eenvoud in haar, make-up en kleding siert haar het meeste als je het mij vraagt.

Hoewel mijn voorkeur dus uitging naar Bo en Nikki en ik deze laatste doorgaans ook het beste op de catwalk vond lopen,  moest ik bekennen dat ik Anke het beste vond lopen, hoewel ik haar weinig vrouwelijk vind door de combinatie van haar kapsel en erg slanke voorkomen. Anke staat altijd erg mooi op de foto’s en is ook zeker commercieel een heel goed model naar mijn mening, maar het is niet het type model waar ik van warm zou lopen. 

Dealorian vond ik vooral heel jong, naief en onzeker overkomen. Dit was me al opgevallen tijdens de uitzendingen maar ook tijdens de live show was dit niet veel anders. Ik heb echter ontzettend veel respect voor haar dat zij ondanks haar lengte zich niet uit het veld laat slaan en gewoon door gaat. En voor de mensen die gisteren hebben gekeken, hoe cute was het commentaar van haar vriendje??!!

Tijdens de 2 uur durende liveshow waren naar de nodige reclame blokken ook de nodige optredens van o. Sharon Doorson, Bo-Saris en Kristel. Achteraf heb ik begrepen dat het op de bank niet zo leuk gemonteerd was en de camera’s vaker op de artiesten waren gericht dan op de modellen. Ook over de kleding is niet iedereen te spreken en ook ik was hier niet helemaal van weg, op de laatste jurken bij de ontknoping na. 

Tijdens de ontknoping, die Anouk behoorlijk wist te rekken trouwens, voelde ik wel een lichte spanning, als je daar eenmaal zit, zit je er namelijk wel volledig in. Allereerst viel Dealorian af hetgeen ik best onverwachts vond. Vervolgens viel ook mij favoriet Bo af tot mijn grote verbazing. Toen het uiteindelijk nog tussen Nikke en Anke ging was de keuze voor mij snel gemaakt en hoopte ik van harte dat Nikki zou gaan winnen. En toen….. Ja hoor, toen won Nikki! Niet alleen staat ze vanaf komende week op de cover van de nieuwe glamour, ook komt ze onder contract te staan van een modellenbureau en mag ze komende woensdag naar Mallorca om klaargestoomd te worden voor de shows van januari. 

Na de show maakte we nog even een pitstop bij de wc waarna we naar huis gingen. Wat ik heel opvallend en leuk vond om te zien was dat er overduidelijk heel veel meisjes aanwezig waren die het als hun grote droom zagen om model te worden. Allemaal probeerde ze wanhopig te lopen op voor hen veel te hoge hakken en probeerde ze tevergeefs rond te hangen rond de belangrijke mensen uit het vak. Toch snap ik het wel, een meisje wil gewoon graag mooi geworden vonden en als model ben je vaak per definitie mooi, dus is dat de droom en het ideaal beeld voor veel meisjes. 

Zelf heb ik de droom om model te worden nooit echt gehad, natuurlijk wil ik graag dat mensen mij complimenteren over mijn uiterlijk, sterker nog dat vind ik geweldig en ook zou ik best wel eens een mooie fotoshoot willen hebben waarbij mijn haar en make-up volledig worden gedaan, maar ik besef me ter degen dat ik niet de lengte heb van een model en zelfs met mijn maatje 34 kom ik nog niet in de buurt bij de maten van de finalisten…. 

Na onze pitstop keerde ik huiswaarts en zette ik voor de zekerheid mijn wekker in de trein voor het geval ik in slaap zou vallen. Ik verruilde mijn pumps voor mijn opvouwbare pumps [uitvinding van de eeuw dames!] en doezelde een beetje weg. Uiteindelijk was ik om kwart over 12 thuis, en ook volledig gaar. Zo erg dat ik niet een de make-up van mijn gezicht afhaalde en zo in bed ben gaan liggen. Gevolg was dat ik me vanmorgen doodschrok van mijn knalrode lippen en smokey eye’s, dat is weer eens anders wakker worden, haha. 

Vinden jullie Nikki een terechte winnares of hadden jullie liever een van de andere finalisten zien winnen? 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.