[Glutenvrije] Hotspot: SLA

06.10.2013
Al maanden is het DE hotspot van de Amsterdamse Pijp. Wil je, je begeven tussen de hipste en wellicht ook wel gezondste mensen dat is SLA echt de plek om je te bevinden. Voor een restaurant die louter sla op het menu heeft staan hebben ze verrassend veel keuze mogelijkheden. Afgelopen donderdag nam ik de proef op de som en ging ik aan de sla. 
Na al 10 keer te hebben afgesproken om met vriendinnetje Zowy naar Sla te gaan was het afgelopen donderdag dan eindelijk zo ver. Op de Amsterdamse Centuurbaan, gelegen in  het hart van de Pijp ligt een klein restaurant waar louter Sla wordt geserveerd. 

Als we donderdag om 19:00 uur aankomen staat er een rij die helemaal naar buiten loopt, dat Sla hip, hot en happening was wisten we al, maar dit? Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten en zijn we binnen een minuut of 5 aan de beurt, genoeg tijd om ondertussen te bedenken voor welke salade we gaan kiezen. 
Zowy besluit voor de pittige falafel salade te gaan [foto links onder] die naast Falafel ook bloemkool, pompoen en couscous bevat. Zelf besluit ik voor de salade met gegrilde biologische kip te gaan [foto rechts onder] met quinoa, sperziebonen, courgette en spinazie. Je kunt er voor kiezen je eigen salade samen te stellen, zo kun je onder andere uit 5 verschillende soorten sla kiezen, zijn er 8 verschillende soorten toppings en is er tevens een divers aanbod van vlees, vis en vegetarische toevoegingen. 

Naast het grote aanbod van sla kun je ook kiezen voor een tal van gezonde drankjes voor bij je maaltijd. Niet alleen kun je voor shot glaasje met tarwegras kiezen ook zijn er rode, groene en roze smoothies te verkrijgen al dan niet afgemaakt met tarwezemelen. Daarbij kun je er ook heerlijk en verantwoord voor een latte of cappuccino kiezen door het aanbod van niet alleen [biologische] volle- en magere melk maar ook soja- en amandelmelk. Voor de theeleuten heeft Sla een assortiment van 8 verschillende soorten biologische theesoorten, maar uiteraard is er ook frisdrank en wijn te verkrijgen. 

Hoewel ik vooraf een beetje sceptisch was over het concept, zou het wel vullend genoeg zijn en zou er wel genoeg keuze zijn, ben ik helemaal om. Niet alleen hangt er een super leuke sfeer bij Sla, je wordt ook nog eens heel goed en gastvrij geholpen. Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook de kwaliteit van het eten en wat dat betreft kan ik alleen maar lovend zijn. Mijn salade was werkelijk waar heerlijk en door de 2 grote scheppen quinoa ook nog eens heel erg voedzaam. Het toetje bij de yoghurt barn dat in mijn planning stond vond dan ook geen doorgang, maar genoten van mijn salade heb ik zeker! 

Stiekem ben ik bang dat Sla net iets te dicht bij mijn huis is gevestigd waardoor ik er waarschijnlijk iets te vaak langs zal gaan om weer zo een heerlijke salade te scoren. Een aanrader is Sla zeker en daarbij was het voor mij natuurlijk ook wel een mogelijkheid om glutenvrij en zonder zorgen buiten de deur te eten!

Lijkt het jullie lekker of ga je liever ergens anders uiteten? Kijk ook eens op de website van Sla

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.