Hardlopen op muziek

31.10.2013
Picture

Hardlopen zonder muziek is als warme chocolademelk zonder slagroom voor mij. Zonder muziek loop ik een stuk minder lekker en het is dan ook een unicum om mij zonder muziek te zien lopen. Maar waar moet je nu op letten als je, je hardloop playlist samen gaat stellen en wat zijn handige accessoires? 
Playlist Tips

 1. Up tempo
  Lopen op een heel rustig liedje zal je prestaties niet gaan bevorderen, kies daarom voor een liedje met een lekkere beat. Van nature hebben de meeste mensen de neiging om op de maat van de muziek te lopen dus zorg voor liedjes die een ritme hebben die overeenkomt met het tempo waar jij op loopt, of iets sneller is. 
 2. Liedjes waar je vrolijk van wordt
  Soms zit je er tijdens het lopen even helemaal door heen en op die momenten kan een bepaalt liedje je daar doorheen helpen. Zelf heb ik dat met het Italiaanse liedje Vedo Nero, een liedje dat ik tijdens een vakantie in Italie heb ontdekt en die mijn ouders en ik altijd keihard aanzette in de auto. Als ik dat liedje hoor denk ik altijd terug aan die leuke vakantie met mijn ouders. Een ander liedje waar ik bijvoorbeeld vrolijk van word ik het liedje Marry You van Bruno Mars, gewoon omdat het een te schattige tekst is met een super leuke melodie! 
 3. Update je playlist regelmatig met nieuwe nummers
  Als je 3 keer in de week loopt hoor je drie keer per week je playlist en wordt het na een tijdje een beetje eentonig om iedere training dezelfde liedjes te horen in dezelfde volgorde. Voeg daarom af en toe nieuwe liedjes toe aan je playlist en pas dan ook gelijk de volgorde aan! 

Muziek Accessoires

 1. Armband voor je telefoon
  In sommige broeken zit een zakje waar je je telefoon in kunt doen, maar persoonlijk ren ik liever met een armband om mijn arm, zeker nu ik er een heb gevonden die niet van mijn arm schuift, geschikt is voor mijn Iphone 5, die waterbestendig is en die ook nog eens reflectorisch materiaal heeft waardoor ik extra opval. Ik vond mijn armband bij de Decathlon voor €9,95 waar hij in diverse kleuren te verkrijgen is. Zoals op de foto hierboven te zien is heb ik de witte.
 2. Een goede koptelefoon/headset
  Tot voor kort liep ik doorgaans gewoon met mijn Apple headset die bij mijn Iphone 5 zat en daar was ik erg tevreden mee ondanks het feit dat de oortjes soms nog wel eens uit mijn oor wilde vallen. Echter werk ik nu al een maand of 8 bij een producent van headsets en ontving ik onlangs een headset van ons bedrijf die erg geschikt is voor sporters. Net als mijn Apple headset heeft deze in de kabel een pauze en volume regelaar zitten, maar in dit is een echte ‘in-ear’ die beter blijft zitten tijdens het sporten. Tegenwoordig loop ik dus met de Backbeat 216 White en ik ben er erg tevreden mee! Naast mijn Apple en Plantronics Headsets heb ik ook nog een koptelefoon van Philips die ik een half jaar geleden won bij een online actie. Met name in de winter vind ik deze heel fijn omdat het niet alleen een zeer goede kwaliteit heeft maar tevens ook je oren warm houdt, door de rode kleur is de Philips SHO8803 lekker opvallend. 
Last but not least zal ik ook mijn ultieme hardloop playlist met jullie delen, het is bij mij een combinatie van heel veel Glee en nieuwe nummers. Je kunt je trouwens ook abboneren op mijn playlist via Spotify, mocht ik nieuwe nummers toevoegen zie en hoor je die ook automatisch! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.