My Weekly [Food] Diary

29.10.2013
Het was afgelopen week, de week na de halve marathon en dat heb ik gemerkt. De vermoeidheid bleef de afgelopen week een beetje door sukkelen en er waren heel wat kopjes koffie en stukken chocolade nodig om we wakker en alert te houden. Inmiddels ben ik weer op volle kracht terug en ga ik op naar de volgende halve marathon!  

Picture

Zondag 20 oktober
Met kriebels van spanning in mijn buik sta ik op en begin ik aan een portie havermout die ik voor de gelegenheid aanvul met banaan en blauwe bessen. Thuis ben ik onrustig en ik besluit extra vroeg naar het stadion te vertrekken om nog een beetje rond te lopen op de expo waar ik ook nog even een pompoen reep van Rude health eet, die zijn zo lekker! Een uur voor de start neem ik nog een paar slokjes sportdrank, wat imodium en een banaan en dan komen en nog veel meer kriebels in m’n buik! Tijdens het lopen drink ik hier en daar een AA, pak ik een paar sponzen mee en eet ik een stukje banaan. Eenmaal bij de finish slok ik een flesje Aquarius lees en val ik samen met mijn vriend aan op de zak snoep die we eerder dat weekend samenstelde bij de Jamin. Bij mijn ouders kiezen we voor een makkelijke avond en gaat mijn vader naar mijn favoriete snackbar, Carel en kies ik voor een loempia en een patatje satesaus, maar ondanks mn prestatie krijg ik het niet eens helemaal op, ik ben zo kapot! 

Picture

Maandag 21 oktober
Behoorlijk stijf kom ik mijn bed uit en stap ik onder de douche om er vervolgens het eerste halfuur niet meer onder vandaan te komen, die warme straal ik alles wat ik nodig heb voor de hele dag, maar helaas moet ik gewoon werken. Met een bakje havermout achter m’n kiezen en een kopthee stap ik op de fiets. Eenmaal op kantoor heb ik liters koffie en thee nodig om er bij te blijven en tussen de middag eet ik een [GL] pistoletje met filet americain en 4 rijstwafels met Nutella. Wat een rustig avondje beloofde te worden werd uiteindelijk rennen en vliegen naar Hilversum voor de finale van Hollands Next Topmodel, met sushi to go die helaas een beetje tegen viel waardoor ik uiteindelijk met verschrikkelijke honger in de studio zat. Eenmaal thuis at ik nog snel een peer en dook ik met een kop ‘goede nacht’ thee in bed, ikw as kapot en voor ik het wist viel ik in slaap. 

Picture

                                                                                         Dinsdag 22 oktober
Door een afspraak in het ziekenhuis moest ik vandaag nog eerder dan normaal mijn bed uit en half slapend eet ik mijn bakje yoghurt met fruit op en stap ik op de fiets naar het VU ziekenhuis. Na mijn afspraak fiets ik nog even naar de overkant waar mijn moeder werkt en drink ik gezellig met haar een kopje thee. Eenmaal thuis bak ik 2 eitjes voor op brood dat ik beleg met een lekker plakje ham. Snel start ik vervolgens mijn laptop op en ga ik thuis aan het werk. Met een headset op probeer ik me tijdens alle conference calls te concentreren op het opstellen van contracten en het open houden van mijn ogen, met name dat laatste is lastig. De ene na de andere kop koffie wordt gedronken en ook een hele reep Tony’s moet er aan geloven. Als avond eten maak ik gebakken aardappeltjes met een Duitse Biefstuk en gemengde groente. Tijdens het eten zit ik nog steeds in een conference call en om half 8 kan ik uiteindelijk naar de zaal fietsen waar mijn vriend moest zaalvoetballen. Tijdens het voetballen maakte ik foto’s en thuis op de bank keken we ze nog even terug onder het genot van een kopje thee waarna we snel naar bed gingen. 

Picture

Woensdag 23 oktober
Na een goed nachtje slapen en het behoorlijke vele eten van dinsdag voelde me ik een stuk beter toen ik wakker werd. Met mijn bakje havermout en een kopje thee begin ik de dag en ga ik maar weer richting Hoofddorp voor een dagje werken. Halverwege de ochtend krijg ik een pakketje uit Engeland binnen, dit keer eens niet een getekende overeenkomst maar het is mijn bril! Verder was het zo een dag als vele die je snel wil vergeten en dus wederom breng ik regelmatig een bezoekje aan het koffiezetapparaat en besluit ik in mijn pauze snel naar Schiphol te gaan om een koffietje bij de Starbucks te halen. Vandaag dan ook eens niet tot laat op kantoor want ik moet op tijd thuis zijn voor de schoonmaakster. Ja, ik ga me wat luxe permitteren in de vorm van een schoonmaakster, zo fijn en wat een ontzettend aardige vrouw zeg! Als de schoonmaakster weg is begin ik aan mijn avondeten en kies ik er voor de ham op te maken en dus maar weer een gebakken ei te maken en warm ik ook nog een klein restje pompoen soep op te warmen. Na Homeland terug te hebben gekeken duik ik snel mijn bed in. 

Picture

Donderdag 24 oktober
Yeeh het is al weer donderdag en ik start mijn dag met een grote bak yoghurt met fruit en een kop thee. Met Een handtas, een tas met sportkleding en mijn laptop stap ik op de fiets naar het station waar het opmerkelijk druk is. Eenmaal op kantoor is het zo druk dat ik er tot 11 uur niet eens aan toe kom om een kopje koffie of thee te gaan halen. Om 11 uur neem ik dan ook even de tijd om te genieten van een kopje koffie onder het genot van 4 gedroogde vijgen, die zijn zo lekker, veel beter dan snoep! Tussen de middag heb ik een kopje pompoensoep bij me die ik opwarm. Om een uurtje of 4  blijken er chocolade snoepjes te zijn uit Rusland die zijn meegenomen door een collega en die moet ik natuurlijk proeven. Hoewel ik weinig met Russen heb waren ze echt heerlijk! Om een uurtje of half 7 besluit ik het voor gezien te houden en neem ik de trein naar huis en fiets ik direct door naar de sportschool. Op de sportschool klim ik op de loopband voor een work-out van 5 kilometer en daarna ben ik echt gaar en ga ik snel naar huis waar ik nasi met kip eet. 

Picture

Vrijdag 25 oktober
Met een stevige bak havermout begin ik aan mijn dag en in de trein drink ik mijn beker thee. Op kantoor ga ik aan de slag met een extra sterkte espresso omdat de andere cups op zijn en voor ik het weet is het tijd om te lunchen en val ik aan op mijn bakje yoghurt met mango dat ik heb meegenomen. Rond een uurtje of 4 eet ik een peer en 2 mandarijnen en eenmaal thuis begin ik aan het maken van spaghetti naar het recept van mijn kinderkookboek, in mijn ogen de lekkerste. De lekkerste is het zeker want ik durf met recht te zeggen dat dit de beste spaghetti is die ik ooit hebt gemaakt en noteer snel dat ik voortaan altijd 2 theelepels rode pesto moet toevoegen aan de saus. Na het eten ga ik leren, leren en pepernoten zijn mijn ideale combinatie en daarom had ik bij de supermarkt al een zakje glutenvrije pepernoten gekocht. Ik eet het hele zakje op en onder het genot van The Voice lees ik meer dan 100 pagina’s. Maar na al dat leren besluit ik het vroeg voor gezien te houden en te gaan slapen. 

Picture

Zaterdag 26 oktober
Eindelijk, het is weekend! Door al het vroege slapen van de afgelopen dagen word ik redelijk bijtijds wakker en ben ik volledig uitgerust. Al vroeg stap ik op de fiets om het een en ander te regelen en vertrek ik daarna naar Amstelveen om mijn moeder auto op te halen zodat ik naar het voetbalveld kan. Eenmaal bij het voetbal aangekomen blijkt de tegenstander van het team van mijn vriend te weinig man te hebben en na een hele gekke wedstrijd winnen ze dan ook met 8-0. Na het voetballen rijden we naar de Mac waar we 1 Big Mag menu bestellen en waarvan ik me grotendeels over de frietjes ontferm. Als toetsje nemen we nog een MC flurry en daarna breng ik mijn vriend naar huis en rij ik naar mijn ouders waar een kopje home made tomatensoep met ballen al op me staat te wachten, heerlijk! Na het eten brengt mn vader me anar huis en kleedt ik me snel om voor de Halloween run van Run2Day en drink ik nog wat VitaCoco voor de dorst. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.