My weekly [Food] Diary

22.10.2013
Zoals gebruikelijk deel ik ook vandaag weer mijn weekly food diary met jullie. Op deze manier krijgen jullie een beetje inzicht in mijn leven en ook in mijn eetgewoontes. Het was de afgelopen week een drukke en uitputtende week, maar wel met veel en lekker eten!

Picture

                                                                                         Zondag 13 Oktober
Na een super leuke avond in de stad word ik rond een uurtje of 10 wakker. Ik besluit voor een bak yoghurt met ananas, mango en kiwi te gaan en doe er ook nog wat gepofte havermout en superfoods op. Met een licht slaperig hoofd maak ik ook nog maar een latte en drink ik een kopje thee. Met deze uitrusting ben ik klaar om te gaan huilen bij de memorial aflevering van Glee. Na al mijn tranen moet ik me gaan haasten om richting het station te gaan waar ik volledig doorweekt aan kom. Niet alleen kom ik 5 minuten te vroeg op het station ook heeft de trein 5 minuten vertraging…. Ik besluit mezelf dus maar te trakteren op een Pumpkin spice latte bij de Starbucks en stap vervolgens in de trein. Eenmaal in Alkmaar kan ik gelukkig gelijk in mijn taxi stappen richting de verjaardag van Senne, het neefje van mijn vriend. Senne wordt 3 jaar en we hebben een super cool cadeau voor hem gekocht waar hij gelijk mee aan de slag gaat. Mijn schoonzusje is zo lief om altijd een glutenvrij gebakje voor me te halen en ook deze is weer erg lekker! Ook het avondeten is erg lekker als er volgens het recept van mijn Indische schoonvader nasi wordt gemaakt. Als toetje ga ik me te buiten aan een snicker ijsje. 

Picture

                                                                                         Maandag 14 Oktober
Is het nu al maandag? Ik had nog wel 2 dagen weekend willen hebben! Helaas zit er niets anders op dan mijn bak havermout in de magnetron te gooien, een goede sterke latte te maken en op de fiets te springen. Nog net voor het begint te regenen arriveer ik op het station en begin ik met theeleuten. Eenmaal op kantoor zet ik mijn theeleuten vrolijk verder en is het behoorlijk hectisch. Om 12 uur ontdek ik een mandarijn en werk ik weer snel verder. Tijd om lunchpauze te nemen heb ik niet dus eet ik mijn salade met gegrilde kip en groente achter mijn bureau. Door de drukte zit ik een beetje in een eigen cocon en voor ik het weet kan ik naar huis en de frisse lucht in. Hoewel ik eerst nog van plan was om uit het werk te gaan sporten besloot ik dat toch maar niet te gaan doen. Ik besloot thuis een portie erwtensoep op te warmen dat ik van mijn moeder had gekregen en serveerde er 2 boterhammen bij. Als toetje nam ik yoghurt met fruit en superfoods. Na wat administratieve dingen te hebben geregeld dronk ik een kopje thee met een plakje avocado bananen cake en wat pepernoten.

Picture

                                                                                         Dinsdag 15 Oktober
Ik werd wakker met spierpijn in mijn buik van het lachen. Na een super leuke avond met mijn vriend is het nu echter weer back to reality en aan de havermout. Ik ben nog niet helemaal wakker en blijf dus niet bij de magnetron waardoor zich een havermout uitbarsting plaatsvindt in de magnetron, oeps…. Goed na uiteindelijk toch mijn havermout te hebben gegeten ga ik vliegensvlug naar het station, veel eerder dan normaal omdat ik de regen wil ontwijken. Eenmaal op kantoor begin ik met een kopje thee en koffie en rond 11 uur geniet ik van een mandarijn. Om 1 uur vind ik het tijd voor de lunch en ga ik zowaar eens in onze kantine zitten lunchen. Na een vergadermarathon van 3 uur waarin al mijn collega’s worden getrakteerd op de lekkerste gebakjes, zet ik mijn tanden in een appel…. Uit het werk ga ik gelijk naar de sportschool en heb ik ditmaal wel een shirtje bij me. Onderweg eet ik nog een bietenreep voor wat energie. Op de sportschool ga ik los op de loopband gedurende de gehele derde aflevering van Homeland waarna ik snel onder de douche stap op de sportschool. Onderweg naar huis fiets ik nog even langs de Ap waarna ik thuis een salade met gegrilde kip en groente maak, jummie! 

Picture

                                                                                         Woensdag 16 Oktober
Als gewoonlijk begin ik ook deze dag met een bak havermout, ook deze ochtend moet ik erg haasten omdat ik op het station heb afgesproken met Kim van de transplantatie stichting. Gelukkig loopt alles goed en heb ik zelfs nog tijd om een Vanilla Latte te halen bij de Starbucks [skinny en sugarfree]. Op kantoor ga ik aan de thee en later toch ook maar weer aan de koffie en tussendoor eet ik een mandarijn. Tussen de middag lunch ik met een bakje yoghurt met gepofte havermout en wat superfoods. Rond een uurtje of 4 eet ik nog een mandarijn en voor ik er erg in heb is het al weer kwart voor 6 en loop ik richting het station. De hele dag heb ik al zin in taugé, don’t ask me why, dus ik ga snel langs de Ap om dat te halen en vervolgens maak ik een roerbak mix met 4 paprika’s, kip en taugé. Het klinkt misschien karig maar ik ontplofte zowat zoveel als dat het was. Als toetje nam ik nog snel een bakje yoghurt met wederom gepofte havermout en superfoods. Daarna stapte ik op de fiets naar de zonnebank om even 22 minuten van de zon te kunnen genieten. Van de zon de regen in op de fiets naar mijn vriend die Milka Daim in huis had gehaald, dat is nou echte liefde! 

Picture

                                                                                         Donderdag 17 Oktober
Uit bed komen is lastig, ik zou het liefst nog even een paar uurtjes willen liggen maar ik besluit uiteindelijk toch maar verstandig te doen en uit bed te gaan. In de trein drink ik onder het kletsen met mijn treinmaatje mijn thee als op station Schiphol een passagier onwel blijkt te zijn geworden en we vervolgens een half uur stil hebben gestaan. Op kantoor dus maar snel aan de slag want het lijkt wel als of mijn mailbox in een nachtje [lang leven tijdsverschil] is ontploft. Tussendoor eet ik nog een mandarijn en als lunch eet ik de meegebrachte pompoensoep. Tussen 1 en 8 leef ik op koffie, thee en een mandarijn. Eenmaal in de trein naar huis moet ik nog boodschappen doen en besluit ik Pasta Pesto ala Paul te maken. Als ik uiteindelijk tegen een uurtje of 9 kan eten, bedenk ik me dat het een leuk item is voor op de blog en sta ik eerst een uur te fotograferen alvorens ik begin te eten. Na het eten heb ik iets lekkers nodig en voor ik het weet is er een reepje chocolade verdwenen, serieus, waar dat ding is en hoe snel ik die heb opgegeten, bizar! Ik besluit maar snel te gaan slapen voor ik de rest van mijn kasten ga plunderen. 

Picture

Vrijdag 18 Oktober 
Opstaan verloopt niet geheel volgens plan, gezien een afspraak om 08:30 zet ik mijn wekker veel eerder maar ik ga een kwartier later uit bed dan ik normaal doe, OEPS! Ik heb geen zin in havermout hoewel ik dan nog wel zo netjes had voorbereid de avond er voor, dus ik ga aan de yoghurt met fruit. Vervolgens is het rennen geblazen maar ben ik nog net op tijd bij mijn afspraak. Na mijn afspraak ik het weer rennen naar het station om nog enigszins op tij dop kantoor te komen waar al weer een ontplofte mailbox ligt te wachten. De meegebrachte salade krijg ik maar voor de helft op en ik begin me steeds misselijker te voelen en ook mijn buik lijkt in opstand te komen, neeee dit kan ik absoluut niet hebben zo vlak voor de marathon. De rest van de werkdag overleef ik om groene thee en ik besluit redelijk op tijd naar huis te gaan en ben dus al om kwart voor 7 thuis. Onderweg heb ik nog even glutenvrije ragout gekocht, mijn ultieme eten als ik me niet lekker voel en gelukkig gaat het na het eten al een stuk beter. Om een uurtje of 9 besluit ik nog wat yoghurt te nemen en om 10 uur lig ik al te slapen….

Picture

                                                                                          Zaterdag 19 Oktober
Na een goed nachtje slapen sla ik aan het wassen en opruimen in de ochtend. Vervolgens spring ik op de fiets naar de Marqt, en daarna ook nog naar de Ap. Om 14:00 heb ik afgesproken met mijn vriend en gaan we lekker lunchen bij de Bagel & Beans. Zoals gewoonlijk kies ik voor de glutenvrije bagel met rauwe ham en pesto, ow wat is dat toch lekker! Na onze lunch lopen we nog even door de stad en koop ik nog wat chocolade bij Hotel Chocolat en snoepjes bij de Jamin. Eenmaal thuis warm ik een postie Pasta Pesto ala Paul op in de laatste poging om koolhydraten binnen te krijgen. Na het eten leg ik de laatste hand aan mijn playlist voor de halve marathon en monteer de ingesproken aanmoedigingen van mijn ouders, vriend en vriendinntje Marisa er nog tussen onder het genot van Salted Caramel chocolade van hotel Chocolat. Vervolgens is het tijd om vast al mijn spullen voor de marathon klaar te gaan leggen en mijn tas in te gaan pakken. Ik ben nogal een stress kip en op deze manier kan ik morgen iets rustiger vertrekken. Met een kop thee in bed ga ik uiteindelijk al rond half 11 slapen… het leven van een sporter is best saai eigenlijk. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.