My Weekly [Food] Diary

15.10.2013
Een van de wekelijkse berichten op Legally-Brunette is My weekly [food] diary en ook deze week deel ik weer wat ik allemaal heb uitgespookt en wat ik allemaal heb gegeten. Deze week heb ik vrij veel gesport en nog veel meer chocolade gegeten, maar goede prestaties moeten natuurlijk wel worden beloond he? 😉

Picture

Zondag 6 Oktober
Na een heftig avondje stappen word ik pas laat wakker en blijven we nog heel lang in bed liggen. Als we uiteindelijk toch tot de conclusie komen dat we er uit moeten, is het tijd voor een heerlijke lange douche. Het zondagochtend ontbijt bestaat uit een grote bak yoghurt met muesli, fruit en superfoods, een smoothie met bosvruchten en yoghurt en als klap op de vuurpijl ook nog een gekookt ei. Het is echt zo een niets doen dag en ik besluit nog wel even langs mijn ouders te gaan waar ik gezellig even wat thee drink en bijklets.  Eenmaal thuis vind ik het tijd voor soep en tosti en als ik dat op heb, geef ik toe aan mijn verlangen naar warme choco. Omdat ik geen slagroom in huis heb, maak ik schuim met soya melk en ook dat is stiekem wel heel erg lekker. Ik plof op de bank en doe de rest van de avond vrij weinig, het is dan ook om 10 uur donker bij mij als ik besluit op tijd mijn bed in te duiken. 

Picture

Maandag 7 Oktober
Het weekend is weer voorbij en het is weer tijd om naar kantoor te gaan en ik begin mijn dag met mijn overheerlijke bakje havermout. Het klinkt misschien eentonig iedere dag hetzelfde, maar ik vind het echt heerlijk! Onderweg naar kantoor geniet ik van mijn kopje thee en eenmaal op kantoor ga ik aan de koffie, koffie en nog eens koffie. In mijn lunchpauze besluit ik even snel naar het centrum van Hoofddorp te gaan om een maaltijdsalade te scoren voor later op de dag. Als lunch eet ik een bakje yoghurt met fruit en superfoods en tussendoor eet ik nog 2 appels en 2 mandarijnen. Eenmaal klaar met werken eet ik in de trein mijn maaltijdsalade en fiets ik naar de Vondelkerk alwaar ik deelneem aan de NTC training, een heftige NIke workout. Na een dag werken en sporten ben ik behoorlijk bekaf en spring ik onder de douche. Daarna eet ik nog een kommetje pompoensoep en 2 boterhammen en plof ik samen met m’n vriend op de bank. 

Picture

Dinsdag 8 Oktober
Ik begon mijn dag eens niet met havermout, maar een bakje yoghurt met fruit, muesli en superfoods. Op het station dronk ik mijn bak thee en op kantoor ging ik aan een mix van koffie, thee en water. Tussendoor at ik 2 appels en als lunch at ik wederom yoghurt met fruit en superfoods.  Wat er daarna gebeurde op mijn werk, tsja ik kan en wil er niet te veel over uitweiden, maar laten we zeggen dat niet iedereen zo aardig en eerlijk is als we zouden willen. Ik zat er flink doorheen en besloot dan ook stipt om half 6 het kantoor te verlaten en stoom af te blazen in de sportschool. Onderweg daarheen kon ik gelukkig telefonisch even mijn hart luchten bij mijn moeder en na het sporten voelde ik me ook al gelijk een stuk beter. Eenmaal thuis at ik gebakken aardappeltjes met groente en een stukje kipfilet. Daarnaast was er een HELE Tony’s reep nodig om me op te vrolijken waarna ik enigszins rustig in slaap kon vallen. 

Picture

Woensdag 9 Oktober
Ik kan mijn bed niet uitkomen en ik heb het helemaal gehad met alles door wat er gister gebeurde op het werk. Toch eet ik maar mijn bak havermout en vervolgens stap ik met een flinke dosis tegenzin op de fiets. De koppen koffie en thee zijn niet aan te slepen en uiteindelijk is het middag en eet ik mijn bakje yoghurt maar weer eens op. In de middag besluit ik mijn sport plannen voor die avond te verruilen voor een avondje bioscoop met vriendinnetje Annemijn en door het leuke vooruitzicht van die avond gaat de tijd uiteindelijk nog best wel snel. Onderweg naar de bioscoop haal ik een banaan, appel en maaltijdsalade bij de Ap en in de bios moet ik natuurlijk wel m’n bak popcorn hebben, want voor mij is een film in de bios zonder popcorn bij voorbaat al mislukt. Ik kies altijd voor een middelmaat zout en geniet er echt met volle teugen van, de popcorn was beter dan de film in dit geval, haha. Eenmaal thuis drink ik nog een kopje thee in bed om warm te worden en val ik in slaap. 

Picture

Donderdag 10 Oktober
Havermout, thee, koffie het wil allemaal niet helpen om ook maar enige zin en puf te hebben om naar kantoor te gaan waar een lange, zeg hele lange, dag op me staat te wachten. De sfeer is om te snijden op kantoor en om er even aan te ontkomen, ben ik maar wat blij dat ik tussen de middag mijn lunch van yoghurt met fruit en extra appeltje buiten op kan eten. In de middag heb ik zin in zoet, heeeeeel veel zoet. Om enigszins verstandig te gaan snoepen, ga ik los op het kantoorfruit en eet ik 4 mandarijnen en een appel. Avondeten doe ik deels op kantoor met een bakje pompoensoep. Na het werken heb ik behoefte aan een knuffel van mijn moeder, ja zelfs op mijn 24ste heb ik dat nog wel eens. Bij mijn ouders heb ik eigenlijk ook nog trek en eet ik nog 2 boterhammen met gebakken ei. Ook dan heb ik nog trek en moet er weer een reep Tony’s aan geloven. Vrouwen met stress zouden geen Tony’s binnen handbereik moeten hebben…..

Picture

Vrijdag 11 Oktober
Een ochtend als gebruikelijk met thee en havermout. Het is vrijdag en ik kan niet wachten op het begin van het weekend. Ik zit er op m’n werk flink doorheen en kan van de stress geen hap door m’n keel krijgen en eet ’s middags alleen een bakje yoghurt met wat fruit. Eenmaal thuis heb ik toch wel trek en aangezien we pas om 8 uur gaan eten, besluit ik nog even een boterham met kipfilet en avocado te eten. Met dit bodempje ga ik me lekker optutten voor het etentje met mijn vriend. Precies 10 maanden geleden hebben we onze eerste date gehad en nog steeds zijn we gek op elkaar en iedere maand vieren we ‘onze’ datum met een etentje. Dit keer gaan we bij La Vallade eten op de Ringdijk in Amsterdam. Bij aanvang krijg ik uitleg over het menu en is er zelfs speciaal brood voor mij! Gang 1 is een heerlijke aardappelsoep met chorizo, daarna krijgen we een salade, gang 3 is stoofvlees met aardappelpuree, spruitjes en een stoofpeertje, gang 4 is een heerlijk kaasplankje en het toetje is een citroen panacotta. Dit restaurant gaan we echt onthouden, naast de leuke sfeer hebben we echt heerlijk gegeten! 

Picture

                                                                               Zaterdag 12 Oktober
Na het heerlijke tentje van de avond ervoor begon ik mijn dag met een bak havermout en heel veel wassen. Na al 2 wassen te hebben gedraaid sprong ik op de fiets naar de sportschool om ook nog even de nodige lichaamsbeweging te krijgen. Na het sporten moest ik me haasten en deed ik snel wat boodschappen, sprong ik onder de douche, at ik 2 tosti’s en toverde ik mezelf om tot voetbalvrouw. Ja, voetbalvrouw, want mijn vriend moest weer voetballen en ditmaal in mijn hometown Amstelveen. Omdat het droog was, besloot ik het stuk van ruim 1 uur te gaan fietsen en toen ik aankwam stond mijn vader al langs de lijn. Samen zagen we mijn vriend weer schitteren en ook ditmaal wist zijn team weer te winnen. Na de wedstrijd moest ik nog helemaal terug, maar dronk eerst een kopje thee bij mijn ouders. Thuis ging ik aan de slag met een cake, pepernoten en daarna ook avondeten in de vorm van 2 tartaartjes op bolletjes, jummie! Ook daarna was het weer haasten want ik had afgesproken de stad in te gaan met vriendinnetje Zowy. In Bar Italia beleefde we een super leuke en gezellige avond en ging ik los met cola-light ;). 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.