My Weekly [Food] Diary

08.10.2013
Zoals gebruikelijk deel ik ook vandaag weer mijn weekly food diary met jullie. Op deze manier krijgen jullie een beetje inzicht in mijn leven en ook in mijn eetgewoontes. Deze week heb ik geprobeerd een beetje gezonder te eten dan de afgelopen week maar de reep Tony’s was toch binnen een avondje op moet ik bekennen. 

Picture

                                                                                        Zondag 29 September:
Vandaag is het tijd om in Utrecht de Singelloop te gaan lopen en dus neem ik voor de verandering [not] maar weer eens een bakje havermout. Bij mijn havermout drink ik een kopje thee want echt lekker voel ik me niet. Op het station besluit ik ook nog een kop thee te halen en eet ik mijn muselireep op. Eenmaal in Utrecht blijkt het nog een behoorlijk eind lopen te zijn naar de start en eet ik onderweg een banaantje ter voorbereiding. Onderweg is de watervoorziening niet zo goed geregeld en als ik in 53:29 finish ben ik dan ook wel toe aan het flesje sportdrank dat ik ontvang. Eenmaal bij mijn tas aangekomen drink ik ook het flesje Vitamin water wat ik had meegenomen en heb ik eindelijk het idee dat ik mijn vocht weer een beetje heb aangevuld. Hoewel ik geen honger heb dwing ik mij op de terug weg naar binnen te gaan bij de yoghurt barn waar ik absoluut geen spijt van heb, ik kies voor een kleine energie explosion met magere yoghurt, heerlijk! Eenmaal terug in Amsterdam verheug ik mij al op het avond maal dat mijn vriend gaat koken, pasta pesto met zalm, mijn favoriet! 

Picture

Maandag 30 September:
Het is weer maandag en met moeite sleep ik me uit bed en eet ik een bakje yoghurt met appel, kaneel en muesli. Met een grote kop detox thee stap ik op de fiets en ga ik naar mijn werk. Op kantoor drink ik de nodige koppen koffie en thee om wakker te blijven. Tussen de middag eet ik quinoa sushi met zal die ik die ochtend nog heb staan maken. Mijn collega’s kunnen het niet zo waarderen dat ik niet meer heb gemaakt en niet uitdeel, maar gelukkig worden zij om zowel 2 als 3 uur getrakteerd op gebak waardoor het geheel toch wel een beetje recht wordt getrokken. Rond een uur of 4 drink ik nog een kopje bouillon en eet ik een appel en een peer. Als ik rond half 7 eindelijk richting huis kan besluit ik thuis rijst met groente en witvis te maken en plof ik na het eten lekker op de bank. Ik maak er uiteindelijk een hele rustige avond en neem nog een kleine late-night-snack in de vorm van een bakje yoghurt met noten en chia en duik al om half 11 in bed. 


Picture

Dinsdag 1 oktober:
Mijn dag begint al weer vroeg met een bakje havermout waarna ik met mijn bak thee op de fiets naar het station ga. Tussendoor eet ik op mijn werk een peer en als lunch eet ik rijstwafels met avocado, sla en kipfilet. Mede dankzij heel wat koppen koffie hou ik het vol tot een uurtje of half 7 waarna ik in de trein een appel en banaan eet en direct richting de sportschool ga. Voordat ik de sportschool in duik  ga ik eerst nog even langs de Marqt vestiging op het Rembrandtplein, een van de mooiste en best gesorteerde biologische winkels die ik ken. Na heel veel lekkere glutenvrije spulletjes te hebben gekocht eet ik een pompoen energie bar die ik zojuist heb gekocht en stap ik op de crosstrainer. Na de nieuwste Glee aflevering op de Ipad te hebben gezien ben ik 45 minuten verder en heb ik wel zin om naar huis te gaan. Thuis eet ik nog een kopje pompoen soep met 2 spelt crackers met avocado sla en kipfilet en vervolgens kijk ik samen met mijn vriend nog wat voetbal. 

Picture

Woensdag 2 oktober:
Met heerlijke overnight havermout met speculaaskruiden begin ik zoals gebruikelijk mijn dag. In de trein is het bomvol en dus kom ik er niet aan toe mijn kop thee te drinken. Op kantoor drink ik alsnog mijn kop thee, gevolgd door nog heel wat kopjes thee en koffie. Nu het kouder wordt buiten heb ik mijn inname water op kantoor vervangen door groene thee. Rond een uurtje of 11 krijg ik een berichtje van mijn vriend of ik soms naar het concert van Justin Timberlake wil en daar kan ik alleen maar JAAAAA! op antwoorden. Binnen een halfuur ontvang ik een foto dat we de kaartjes hebben. Tussen de middag lunch ik met een pakje crackers en een bakje yoghurt achter mijn bureau en werk ik ondertussen hard door omdat ik de rest van de middag in verschillende vergaderingen zit. Mijn plan om uit het werk te gaan hardlopen gaat hem niet worden blijkt als ik uiteindelijk tot half 8 op kantoor zit. Als ik eenmaal thuis ben kies ik voor een bordje sla met gerookte kip en neem ik toe nog een bakje yoghurt met van alles en nog wat er in. 

Picture

                                                                                         Donderdag 3 oktober:
Ik ontbijt wederom met een bakje havermout waarna ik al om 07:45 op de fiets stap richting het ziekenhuis voor een controle afspraak. Na mijn afspraak fiets ik terug naar huis waarna ik langs de biologische bakker ga om een noten en een vijgen bolletje te kopen. Eenmaal thuis ga ik aan het werk en eet ik tussendoor de bolletjes die ik heb gekocht. Later die middag eet ik nog 2 boterhammen met pindakaas en een appel. Het voordeel van thuiswerken is dat je dingen kunt doen ondertussen die je normaal niets kunt doen tijdens je werk dus draai ik de nodige wasjes en doe ik zelfs een maskertje op mijn gezicht. Om 6 uur stop ik met werken en wil ik op de fiets naar de pijp vertrekken waar ik met vriendinnetje Zowy heb afgesproken. Als ik net de straat uit ben gaat mijn fiets kapot en loop ik weer terug naar huis om mijn reserve fiets te pakken. Echter staat mijn reserve fiets al zo lang reserve dat de banden volledig plat zijn en deze fiets dus ook niet meer te gebruiken is. Er zit niets anders op dan lopend te gaan en nog net op tijd ben ik bij Sla. Bij Sla eet ik een heerlijke salade met gegrilde biologische kip en drink ik een kopje thee. 

Picture

Vrijdag 4 oktober:
Eindelijk het is vrijdag en omdat ik een beetje misselijk ben bij het opstaan eet ik alleen twee droge rijstwafels als ontbijt. Omdat het heel hard regent besluit ik maar niet 20 minuten door de regen te gaan fietsen zodat ik nog enigszins toonbaar op kantoor aan kan komen. Aan de ochtend lijkt geen einde te komen tot ik om 12 uur een heel leuk berichtje ontvang van neefje Senne. Hoewel ik erg opzag tegen deze dag werd hij nog leuker toen ik hoorde dat mijn contract is verlengd! Dat scheelt heel veel stress en zorgen maken! Tussen de middag eet ik sla met mijn leftover quinoa sushi en rond 4 uur eet ik nog een peer. Om een uurtje of 6 ga ik naar huis en fiets ik eerst nog even langs Marqt voor een nieuwe lading Pompoen repen en een Tony’s Limited edition reep die ik later die avond kan verorberen met vriendinnetje Kim. Als avondeten neem ik een kopje groente soep waarna vriendinnetje Kim op de thee komt om bij te kletsen. 

Picture

                                                                                         Zaterdag 5 oktober:
Vandaag staat er 18 KM op het programma wat moet gelden als de laatste lange duurloop voor de halve marathon. Na mijn ontbijtje met havermout ga ik van start. Tijdens het lopen eet ik een pompoen reep en als ik thuis kom eet ik een bak yoghurt met veel fruit, muesli, goji en chia. Na een uur onder de douche te hebben gestaan begin ik weer een beetje op te knappen en vertrek ik samen met mijn vriend richting Zaandam om een nieuwe bril uit te zoeken. In de trein eet ik wederom een pompoen reep [ze zijn zooooo lekker!] en in Zaandam vinden we uiteindelijk een nieuwe bril die inmiddels is besteld. Beide hebben we trek in een McFlurry maar helaas zit er geen Mac in het centrum van Zaandam en dus keren we zonder ijs terug naar Amsterdam. s’Avonds komen er vrienden langs en maken we heerlijke spaghetti met heel veel groente. Om wakker te blijven tijdens het stappen besluit ik red bull te drinken en na mijn 3 blikjes voel ik me een stuk energieker en gaan we de stad in. We beginnen in de Amsterdamse Pijp maar eindigen uiteindelijk bij het Leidseplein. Heel wild drink ik tijdens het stappen een cola en 2 fanta. Als de                                                                                                bar uiteindelijk sluit merk ik toch de vermoeidheid en ben ik blij als ik om 05:00                                                                                          in bed lig. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.