My weekly [Food] Diary

01.10.2013
Het was me het weekje wel weer, het was een gekke week met als hoogtepunt de Dam tot Dam van vorige week zondag. Qua voeding was het de rest van de week een ratje toe, niet echt in balans en met veel kleine snackmomentjes die misschien niet altijd verstandig waren maar oh zo lekker! 

Foto

                                                                                         Zondag 22 September:
De dag van de Dam tot Dam loop! Ik begin mijn dag met een bak havermout met verschillende soorten bessen. Gelukkig krijg ik ondanks de spanning nog wel gewoon een hap door mijn keel. Een uurtje of 4 voor de start maak ik nog een mix van de vieze rode bietensap met banaan, mango en ananas, op deze manier is het ineens een stuk aantrekkelijker om bietensap te drinken! Veel te vroeg arriveer ik uiteindelijk bij de start waar ik ongeveer een uur voor de start nog een banaantje eet en een pakje vita coco drink. Na een warming up is het dan eindelijk tijd om te starten, spannend! Onderweg doe ik twee keer een poging een bekertje AA naar binnen te werken en pak ik nog een stukje sinaasappel mee. Uiteindelijk loop ik binnen de 1 uur 30 de 16 kilometer en kan ik naar mijn vriend en ouders. Bij de finish krijg ik een flesje AA en zodra ik mijn ouders zie drink ik snel mijn pakje vita Coco leeg. Honger heb ik dan nog niet. Eenmaal thuis kom ik niet meer onder de douche vandaan en besluiten we uiteindelijk heel romantisch naar snackbar het snorretje te gaan waar ik voor een patatje met saté ga, dat heb ik wel verdient! 

Foto

Maandag 23 September:
Vol energie word ik wakker en ga ik naar mijn werk. Eerlijk is eerlijk, ik leef op koffie en om 12 uur drink ik ook nog een blikje red bull, want mijn collega’s mogen niets merken van mijn prestatie van gisteren. Tussen de middag is er een lunch voor alle medewerkers waar alleen brood is dus besluit ik mezelf maar op sushi to go te trakteren. Rond een uurtje of 5 krijg ik een dipje, ik ben moe en ik wil naar bed maar trek toch nog even door tot een uurtje of half zeven. Eenmaal thuis maak ik wat aardappeltjes met een stukje kip en groenten en eet ik als toetje een bakje yoghurt met wat muesli. Bij mijn kopje thee bedenk ik me ineens dat ik van mijn ouders een chocolade reep heb gekregen en besluit aan te vallen. Een uur later is de helft van de reep op en besluit ik hem maar snel op te ruimen om de schade te beperken. 

Foto

Dinsdag 24 September:
Het is zo een ochtend waarop alles gewoon net even wat meer tijd kost, gelukkig heb ik mijn havermout gisteren al voorbereidt en ben ik uiteindelijk nog op tijd op kantoor. Tussen de middag lunch ik met een lekkere salade met kalkoen, ik eet hem niet helemaal op want ik heb al vernomen dat mijn Russische collega Laura die net terug is van zwangerschapsverlof, een glutenvrije en raw, taart heeft gemaakt. Hoewel je denkt dat avocado in een taart misschien niet zo lekker is was het echt heerlijk! Als het goed is krijg ik het recept dus dat ga ik binnenkort even proberen en uiteraard met jullie delen! Uit mijn werk cross ik vervolgens door naar het spotcomplex waar mijn vriend aan het zaal voetballen is. In de avond eet ik wat zoete aardappel met spinazie en een steak tartaar waarna ik snel weer naar mijn vriend ga. 

Foto

Woensdag 25 September:
Er zijn 2 koppen koffie en een grote bak yoghurt nodig om me vandaag een beetje wakker te krijgen. Nog half slapend stap ik op de fiets naar Rai en ga ik naar kantoor. Het is zo een week dat gewoon niets lijkt te werken op kantoor en ik ben er nu al helemaal klaar mee. Tussen de middag haast ik me dan ook naar het centrum van Hoofddorp om spelt eierkoeken te halen en ik eet ze alle 4 op uit frustratie. Aan de dag lijkt geen einde te komen en mijn relatie met het koffie apparaat wordt steeds hechter. Eenmaal in de trein naar huis eet ik snel een banaan en als ik thuis kom besluit ik er nog maar 1 te nemen. Vervolgens trek ik mijn loop kleding aan en neem ik me voor het allemaal van me af te lopen in een rondje van 5 km. De 5 km worden er 7,7 want eerder was het er niet allemaal uit. Na het lopen maak ik een luien wijven maaltijd zoals mijn moeder dat altijd noemt, gebakken aardappeltjes met een blikje groenten en een steak tartaar. Bij de thee eet ik het laatste deel van mijn chocolade reep op en snik ik bij de laatste hap chocolade dat ik in huis heb. 

Foto

Donderdag 26 September:
Dat hardlopen heeft me goed gedaan, vol energie stap ik uit bed en val ik aan op mijn bak havermout en mijn glas jus d’orange waarna ik op de fiets spring naar het station. In een overvolle trein waar ik mag genieten van diverse soorten zweetaroma’s kom ik er niet aan toe om mijn kop thee te drinken en dus is dat het eerste wat ik doe op kantoor. Tijdens de lunch ga ik samen met mijn collega naar de Starbucks voor een Pumpkin Latte, zij dronk hem al veel vaker aangezien ze jaren in Amerika woonde maar voor mij was het een primeur en geslaagd ook! Om half 6 hielden we het beide voor gezien het was een draak van een dag en ik vertrok naar Zaandam waar ik een afspraak had met de opticien. Onderweg at ik mijn 4 sneetjes brood met kipfilet en tomaat [note to me: doe in de ochtend niet alvast de tomaat op je brood, dan is je brood namelijk heel soppig tegen de tijd dat je gaat eten]. Na mijn bedroevig slechte oogtest keerde ik snel terug naar huis waar ik nog een kopje pompoensoep at met wat geroosterde boterhammen. 

Foto

Vrijdag 27 September:
Vanmorgen start ik mijn dag met een bakje yoghurt met fruit, chia zaad en goji bessen. Eenmaal op kantoor ren ik naar het koffiezet apparaat, het belooft een zware dag te worden, ik ben echt toe aan weekend en ik ben helemaal klaar met deze week. Tussen de middag eet ik mijn 3 sneetjes brood met kipfilet en pesto, heerlijk, dat moet ik echt vaker mee nemen! Na mijn lunch krijg ik een berichtje van mijn moeder of ik die avond mee wil eten want ze eten ovenfrietjes met sate. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen en aangezien ik toch al van plan was om langs te gaan grijp ik dit aanbod met beide handen aan. Op weg naar mijn ouders haal ik nog snel een mooi boeket bloemen waarna ik mag aanschuiven. Na het eten drinken we nog een kopje koffie waarna mijn vader me naar huis brengt. Thuis drink ik nog een kopje thee met een paar GV pepernoten. 

Foto

Zaterdag 28 September:
Vandaag ging ik voor het eerst op pad voor fotografie tijdschrift Zoom. Ik begon mijn dag met een bakje havermout en een glas jus d’orange. Na de open dag van de vereniging voor stereofotografie te hebben bezocht haalde ik bij de AH snel een flesje water en een appel en stapte ik in de bus naar Almere om daar gewapend met mijn Glamour te genieten van National Glamour Day. Na een paar leuke koopjes te hebben gescoord ging ik weer op weg naar huis en haalde ik onderweg een grote koffie verkeerd, geheel tegen mijn standaard in met normale melk, maar qua smaak toch best lekker. Eenmaal thuis maakte ik spaghetti met kip roomsaus en spinazie. Als toetje nam ik een klein bakje Ben & Jerry waar ik echt van heb genoten, ik bedoel; hoe lekker kan ijs zijn! Bij mijn kopje thee nam ik nog een paar stukjes chocolade waarna ik op tijd mijn bed in dook. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.